•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Video igre zauvek menjaju filmsku industriju

Nekada su video igre pravljene prema filmovima a sada se filmovi trude da budu kao video igre.

Konzole najnovije generacije Xbox One i Playstation 4 dodatno će gurnuti iskustvo igranja u budućnost, a već sada po zaradi mnoge blockbuster igre nadmašuju blockbuster filmove a i to je trend koji se očekuje u budućnosti. Zato i nije čudno to, kako piše britanski The Guardian, da je filmska industrija počela sve intenzivnije da gleda u svet video igara.

'Ryse: Son of Rome', jedan od najvećih aduta X-Box One konzole, igra je koja se stvarala u studiju Ealing, filmskom studiju u kome su snimljeni filmovi kao što su 'The Lavender Hill Mob' i 'The Ladykillers'. U tom se studiju danas nalazi The Imaginarium, kompanija koju je osnovao Andy Serkis, zadužena za pretvaranje pravih ljudskih pokreta u svet piksela.

'Nekada su verovatno ljudi u industriji video igara želeli da oponašaju filmove, ali sada je obratno: tehnologiju razvijaju video igre', kazao je Serkis dodavši kako je većina modernih tehnoloških alata današnjeg filmskog sveta došla iz sveta video igara.

Ali to ne znači da Serkis odustaje od filma – njegova kompanija najavljuje produciranje filmske verzije Orwellove 'Životinjske farme', ali naglašava da video igre više nemaju kompleks inferiornosti i da su one posebna umetnost, baš kao i svet igranog i animiranog filma.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu