•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

When a Stranger Calls Back (1993)

Film scenariste i reditelja Freda Waltona uspeo je nastavak njegovog hita "Kad stranac nazove" (1979), filma koji je 2006. godine dobio savremenu verziju, a za koji je scenario ponovo napisao Walton. Reč je o vešto sročenoj i uzbudljivoj priči koja efektno i sugestivno gradi teskobno paranoično okruženje, spretno dozirajući napetost i poigravajući se očekivanjima gledaoca.

Tinejdžerka Julia Jenz ne sluti da će se naizgled jednostavan posao, čuvanje dvoje dece lekara Schifrina i njegove supruge tokom noći pretvoriti u uzbudljivu i traumatičnu borbu sa okrutnim otmičarem. Prvo se Juliji predstavi kao vozač kome se pokvario automobil, a ubrzo se pretvori u sadistau koji pokušava nasilno da uđe u kuću, fizički nasrne na devojku i na kraju uspe i da otme lekarovu decu.

Pet godina kasnije Julia je studentica još uvek progonjena sećanjima na onu tragičnu noć i otmicu dece koja nikad nisu pronađena. Nakon što jednog dana primeti da joj je neko provalio u stan, a u ormaru pronađe dečju majicu, zaključi da se otmičar vratio i da ju ponovno progoni. Uznemirena i prestrašena, devojka ubrzo shvati da joj niko ne veruje, te se za pomoć odluči da obrati sposobnom psihologu Jill Johnson. S obzirom da je i sama kao babysiterica pre 13 godina prošla slično iskustvo, Jill poveruje Juliji i za savetnika u istrazi angažuje svog starog poznanika, penzionisanog detektiva Johna Clifforda. Par iskusnih detektiva ubrzo shvati da je slučaj izuzetno opasan i da je Juliji ugrožen i život.

U glavnim ulogama su: Carol Kane, koja je za glavnu ulogu u drami "Hester Street" 1976. godine nominovana za Oscara, i sjajni karakterni glumac Charles Durning, nominovan za Oscara za nastupe u komediji "Biti ili ne biti" Mela Brooksa i mjuzikl komediji "Najbolji mali bordel u Teksasu" Colina Higginsa.

Žanr:horor, triler
Godina:1993
Reziser:Fred Walton
Scenario:Fred Walton, Steve Feke
Uloge:Carol Kane, Charles Durning, Jill Schoelen
Award:1 nagrada
Studio:Krost/Chapin Productions, MCA Television Entertainment (MTE), Pacific Motion Pictures Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...