•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dani domaćeg filma u bioskopu Vilin Grad

Dan domaćeg filma je program posvećen promociji domaćeg filmskog stvaralaštva koji se sastoji od besplatnih projekcija dokumentarnih filmova čiju je proizvodnju pomogao Filmski centar Srbije. Dan domaćeg filma održavaće se jednom mesečno u 11 gradova Srbije i tokom 12 meseci biće predstavljeno ukupno 14 filmskih ostvarenja domaćih autora. Filmovi koji će biti prikazani nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni od strane što brojnije publike. Nakon svake projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima.

Dan domaćeg filma je inicijativa koju je pokrenuo Filmski centar Srbije u saradnji sa Filmkulturom, organizacijom posvećenom edukaciji u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti, koja za cilj ima obrazovanje i stimulaciju kritičkog mišljenja.

Dan domaćeg filma održaće se 02. aprila u bioskopu «Vilin grad» u Nišu, sa početkom u 18h. Film koji će biti prikazan je «Albertov put» Predraga Bambića, a njegovo trajanje iznosi 56 minuta.

Film «Albretov put» je priča o životnom putu Alberta Majera, legendarnog konstruktora Panavision Panaflex filmskih kamera koji danas živi u Los Anđelesu. Glavni je konstruktor slavne Panaflex kamere koju mnogi stručnjaci i danas smatraju najboljom napravljenom filmskom kamerom. Rođen je i odrastao u Perlezu pored Titela u Banatu, a u Nemačku je stigao kao ratno siroče i nemački izbeglica sa teritorije komunističke Jugoslavije, gde je pritisak i teror koji je zajedno sa sunarodnicima trpeo bio od presudnog značaja da on emigrira. Predrag Bambić je filmski i TV snimatelj, a diplomirao je na odseku za filmsku i TV kameru Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Kao direktor fotografije snimio više desetina celovečernjih igranih i dokumentarnih filmova i tridesetak kratkih filmova, te preko 3000 drugih emisija i reportaža za informativni, dokumentarni, zabavni i muzički program. Snimio više informativnih programa i dokumentarnih filmova za: BBC, ARTE, CBS i SKY News, a za CNN International je snimio veliki broj informativnih programa o svim važnijim događajima u regionu jugoistočne Evrope. Osnovao produkcioni studio „MONTAGE”. Predsednik je Srpske Asocijacije snimatelja (SAS) i član Borda IMAGO, Evropske Asocijacije nacionalnih udruženja direktora fotografije. Odlikan je Ordenom za hrabrost.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu