•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Autori filma optuženi zbog prouzrokovanja 'duševne boli'

Scenaristi i producenti filma Out of the Furnace imaju tužbu indijanskog plemena koje smatra da je njihov narod loše predstavljen u filmu. Tužbu je podnelo sedamnaest pripadnika plemena Ramapough koji navode kako film donosi pogrešno predstavljanje ljudi koji žive u planinama Ramapo, na granici države New York.

Christian Bale u filmu Out of the Furnace glumi radnika Russela Bazea, koji se upušta u opasnu misiju spasavanja brata kojeg nakon povratka iz Iraka otmu predstavnici jedne od najgori lokalnih bandi. Woody Harrelson nalazi se u ulozi vođe bande, Harlana DeGroata.

Prezime DeGroat uobičajeno je prezime u plemenu Ramapough i zbog toga oni smatraju kako su, kroz lik Harlana, prikazani kao osiromašeni i nasilni zavisnici. Film se navodno referira na ljude iz plemena kao na 'urođene gorštake iz Jerseya' i koriste istorijski ponižavajući izraz 'Jackson Whites' kada priča o njima.

Većina tužilaca nosi upravo prezime DeGroat i zahtevaju 'kaznu i naknadu štete za navedenu klevetu, prouzrokovane duševne boli i emocionalni stres'. Producenti filma nisu još objavili svoj odgovor na tužbu.

Film Out of the Furnace režirao je Scott Cooper, koji zajedno sa Bradom Ingelsbyem potpisuje i scenario. Impresivnu glumačku ekipu predvodi Christian Bale, a tu su i Woody Harrelson, Zoe Saldana, Forest Whitaker, Casey Affleck, Willem Dafoe i Sam Shepard.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...