•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Flame and the Arrow (1950)

Klasik, izvrstan i zabavan pustolovni film u maniru Robina Hooda. Sadrži puno stilizirane akcije, maštovitih situacija, spektakularne scene mačevanja i neverovatne akrobacije koje izvodi sam Burt Lancaster. On je, naime, pre nego je započeo glumačku karijeru, zajedno s Nickom Cravatom, radio kao akrobata u cirkusu.

Dardo (B. Lancaster) je dobroćudan vragolan koji predvodi grupu pobunjenih seljaka u borbi protiv nametnute hesenske vlasti i lorda Ulricha (F. Allenby) u srednjovekovnoj Lombardiji. Dardo je ostao sam sa sinom Rudyjem nakon što ga je napustila dečakova majka i otišla da živi sa moćnim i bogatim Ulrichom. Nakon nekoliko godina razdvojenosti od sina, odlučila je da ga ipak želi uz sebe te ga Ulrich otme iz Dardovih ruku. Dardo i njegov verni prijatelj Piccolo (N. Cravat) otmu Ulrichovu nećakinju Annie (V. Mayo) ne bi li zauzvrat dobili dečaka. Ulrich odbija zamenu i najavljuje ubijanje seljana ukoliko se Dardo ne preda. Dardo se u međuvremenu zaljubi u Annie i uz pomoć svoje družine odluči nasamariti Ulricha...

Osim što je duhovit i šarmantan, film je svojevremeno bio nominovan za Oscara u kategoriji najbolje muzike (Max Steiner) i snimatelja (Ernest Haller).

Žanr:avantura, romansa
Godina:1950
Reziser:Jacques Tourneur
Scenario:Waldo Salt
Uloge:Burt Lancaster, Virginia Mayo, Robert Douglas
Award:Nominovan za 2 Oscara
Studio:Norma-F.R. Productions, Warner Bros.
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:88 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...