•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Waiter, Scarper! (Vrchní, prchni!) (1981)

U jednom restoranu bibliotekara Dalibora Vránu greškom zamene za konobara, ali on se ne buni jer vidi priliku za dodatnom zaradom.

Naime, zbog njegove slabosti prema ženskom rodu veći deo njegove plate odlazi na alimentacije. Svako veče obuče smoking i odradi par sati u nekom lokalu, naplati račune i pobegne. Uskoro se glas o neuhvatljivom konobaru fantomu pročuje, te postane strah i trepet među konobarima. Svojoj ženi i porodici da opravda dodatni prihod, složi priču da radi kao violinista po barovima. U Karlovim Varima organizuje sa ostalim konobarima poteru za samim sobom, ali ih prevari tako da naplati svim gostima račune i opet pobegne. Ali, ništa ne može biti večno.

Film je jednan od najuspešnijih filmova legendarnog pozorišno-filmskog dvojca Smoljak/Svěrák majstora sofisticiranog češkog humora, ali i majstora filmske i pozorišne zabave.

Žanr:komedija
Godina:1981
Reziser:Ladislav Smoljak
Scenario:Zdenek Sverák
Uloge:Josef Abrhám, Libuse Safránková, Daniela Bakerová
Studio:Filmové studio Barrandov
Zemlja:Čehoslovačka
Jezik:češki
Trajanje:88 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu