•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Danas počinje 64. Berlinale

Međunarodni filmski festival u Berlinu, 64. po redu, danas će otvoriti željno očekivani film Vesa Andersena "Grand Budapest Hotel".

Film sa Rejfom Fajnsom u glavnoj ulozi je istorijska freska, delimično zasnovana na beleškama austrijskog pisca Štefana Cvajga o ratom uništenoj Evropi. Film počinje 1914. godine i pokriva period do dolaska nacista na vlast, 1933. Uz Fajnsa u filmu igraju i Edvard Norton, Džud Lou, Adrijen Brodi, Bil Marej, Tilda Svinton.

Manje glamurozan od Kana, manje popularan od Venecije, ali ništa manje prestižan, Berlinale je festival koji se verovatno najviše obraća najzahtevnijim sinefilima, onima koji uvek traže nešto novo, van utabanih staza.

Oko 400 ostvarenja - velikih holivudskih produkcija, nezavisnih filmova i dokumentaraca biće prikazano tokom ovogodišnje smotre.

Samo u takmičarskoj selekciji je 23 filma iz 20 zemalja, od kojih će se 20 nadmetati za glavnu nagradu, Zlatnog medveda, a 18 će u Berlinu imati svoju svetsku premijeru.

Od 20 filmova u takmičarskoj selekciji, čak tri dolazi iz Kine. Nijedan, međutim, nema ništa zajedničko sa "Velikim majstorom", spektakularnom kung-fu epopejom Vonga Kar-vaja, koja je prošle godine otvorila Berlinale.

Berlinski filmski festival održaće se od 6. do 18. februara.

Website:vijesti.ba
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...