•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Twilight Saga: New Moon (2009)

Robert Pattinson i Kristen Stewart u ulogama besmrtnog vampira i mlade tinejdžerke koji se zaljubljuju i ruše sve granice i predrasude, svojom glumačkom hemijom osvojili su milione gledaoca širom sveta, a film „Sumrak“ je postao instant klasik. Twilight saga se nastavlja filmom "Mladi mesec".

Edward shvati da Bella nikada neće biti sigurna dok je on u njenoj blizini, pa ubrzo nakon njenog osamnaestog rođendana odluči da napusti grad. Njen prijatelj Jacob pokušava je izvući iz depresije i samodestrukcije, koja je tišti nakon Edwardovog odlaska. Ubrzo se Bella susreće sa starim neprijateljem, ali u poslednji tren spašava je čopor velikih vukova. Proučavajući istoriju plemena Quileute, Bella otkriva tajnu Jacobovog plemena i raduje se što će ponovno videti Edwarda, ali susret bi mogao imati pogubne posledice.

Najveće zamerke koje su obožavatelji romana Stephanie Meyer uputili prvom delu sage bilo je odstupanje od zapleta knjige. Ovoga puta scenaristi i reditelj Chris Weitz, ostali su verni originalu, što će prvenstveno tinejdžerski zaljubljenici knjige itekako znati da cene. Ali kako ne bi ispalo da je film samo puka adaptacija knjige, potrebno je istaći da je priča dodatno popularizirana, a Chris Weitz, ne preterujući u stiliziranju i bravurama kamere, ipak uspeo da snimi zaista lepe filmske kompozicije i slike.

Stara ekipa mladih glumca, koji su u međuvremenu dostigli zvezdani status, opet je na okupu, a za kraj spomenimo da je 2010. na MTV-jevim filmskim nagradama film ocenjen kao najbolji, Kirsten Stewart nagrađena za najbolju žensku ulogu, dok je poljubac između nje i Roberta Pattinsona proglašen najlepšim filmskim poljupcem te godine.

Žanr:avantura, drama, fantazija
Godina:2009
Reziser:Chris Weitz
Producent:Wyck Godfrey, Karen Rosenfelt
Scenario:Melissa Rosenberg, Stephenie Meyer
Uloge:Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
Uzrast:PG-13
Award:16 nagrada i 19 nominacija
Box office:296.6M USD
Studio:Temple Hill Entertainment, Maverick Films, Imprint Entertainment
Zemlja:United States
Website:www.newmoonthemovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:130 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...