•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Story of My Life (Mensonges et trahisons et plus si affinités...) (2004)

Vrlo duhovita i zabavna komedija koja na vrlo dobar način ismijava današnje društvo koje je "izbombardirano“ senzacionalističkim vesticama o popularnim osobama, a zapravo površno i potrošno.

Raphaël (E. Baer) je poznati pisac senzacionalističkih biografija poznatih osoba, u sretnoj vezi s Muriel (M.J. Croze), mladom arhitekticom koja ga jako voli. Jednog dana on dobije ponudu da napiše biografiju Kevina (C. Cornillac), trenutno najpoznatijeg francuskog fudbalera. Kada se upoznaju, Raphaëlu se učini jako antipatičan i bahat i odluči da odbije ponudu izdavača za pisanje. Ali, slučajno sazna da je Claire (A. Tagloioni), njegova devojka iz studentskih dana i njegova prva velika ljubav, u sretnoj vezi s Kevinom. Želeći ponovno stupiti s njom u kontakt, Raphaël se prihvati pisanja fudbalerove biografije i počne se s njime zbližavati. Uveren je da se na taj način neće zameriti Kevinu, a ni svojoj sadašnjoj devojci...

Kroz brojne duhovite situacije reditelj Laurent Tirard (kome je ovo prvo dugometražno ostvarenje) priča priču o životnim problemima mladog pisca koji, ne bi li solidno zarađivao, mora pisati isprazne biografije umesto onoga što bi zaista hteo, a koji, kroz svoj posao, preispituje i svoje vlastite osećaje, posebno vezane uz devojke. U filmu nastupaju izvrsni francuski glumci Edouard Baer i Clovis Cornillac.

Žanr:komedija, romansa
Godina:2004
Reziser:Laurent Tirard
Scenario:Laurent Tirard, Grégoire Vigneron
Uloge:Edouard Baer, Marie-Josée Croze, Clovis Cornillac
Award:dve nagrade
Studio:Fidélité Productions, EuropaCorp, TF1 Films Production
Zemlja:France
Jezik:francuski
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...