•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ko su potencijali Oskarovci?

Reditelji Martin Scorsese, Steve McQueen, David O. Russell, Alfonso Cuaron i Paul Greengrass nominovani su za nagradu Udruženja američkih reditelja (DGA) koja se često smatra najboljim pokazateljem uoči dodele Oscara.

Britanski reditelj McQueen zaradio je svoju prvu nominaciju za istorijsku dramu "12 godina ropstva" kao i njegov sunarodnjak Greengrass za triler o somalijskim gusarima "Kapetan Phillips."

Meksički reditelj Cuaron takođe je prvi put nominovan za ovu nagradu za dramu čija se radnja odvija u svemiru "Gravitacija."

Za 71-godišnjeg Scorsesea ovo je 11. nominacija za film "Vuk s Wall Streeta", dok je Russellu ovo druga nominacija za film "Američke varalice".

Scorsese koji je do sada bio deset puta nominovan za nagradu Udruženja američkih reditelja, osvojio ju je samo jednom, i to 2006. za triler "Pokojni" za kojeg je dobio i Oscara kao najbolji reditelj. A ako osvoji ovu nagradu McQueen će postati prvi crni reditelj kojem je pripala ta čast.

Nagradu Udruženja američkih reditelja smatra se ključnim pokazateljem za nominacije za Oscar. Od 1948. se dogodilo u samo sedam navrata da dobitnik DGA nagrade nije dobio i Oscara, nagradu Američke akademije nauke i umetnosti.

Imena dobitnika nagrade Udruženja američkih reditelja biće objavljeni na svečanosti 25. januara, šest nedelja uoči dodele Oscara.

Website:klix.ba
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....