•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

About a Boy (2002)

Will je junak ove priče, ciničan je, samoživ, nezreo i za sve oko sebe nezainteresovani samac. On nije u stanju da ima duže veze sa ženama i spada u onu vrstu muškaraca koji vole mnoge žene radije nego samo jednu. Nakon niza raskida padne mu na pamet da mu je bolje da se druži sa samohranim majkama nego sa slobodnim curama, jer veruje da će samohrane majke biti manje zahtevne i da će ih lakše ostavljati. Zato se pridruži grupi samohranih majki i među njima odabere najzgodniju plavušu, Susan, i izmisli da je samohrani otac. Preko Susan će upoznati njenu prijateljicu Fionu i Fioninog devetogodišnjeg sina Marcusa. Fiona je samohrana majka sklona depresiji, zabrinuta ne samo za budućnost svoga sina nego i za budućnost sveta, pa čak peče zdravi hleb tako tvrd da Markus njime ubije patku u jezeru. Marcus nije srećan ni kod kuće a ni u školi, brine se za mamu, a deca u školi mu se podsmehuju. Nakon majčinog nesupelog pokušaja samoubistva Marcus shvati da je ne može neprekidno čuvati, da je nemoguće živeti u dvoje i da je minimalan broj članova porodice troje. Od tog trenutka počinje da kuje plan kako da spoji majku s Willom, samcem koga je slučajno upoznao dan ranije, na izletu sa Susan.

Film su režirali braća Paul i Chris Weitz. Paul Weitz se proslavio kao reditelj “Američke pite”. Zajedno potpisuju niz drugih uspelih filmova, među ostalim i kao koscenaristi animiranog filma “Antz”, za koji su bili nominovani za nagradu Annie. “About a Boy” je bio nominovan za Oscara za scenario, a Toni Collette osvojila je za sporednu žensku ulogu nagradu BSFC i bila je nominovana za BAFTU, a Hugh Grant je osvojio britansku nagradu Empire za glavnu mušku ulogu. Pohvale je dobio i Nicholas Hoult za ulogu Marcusa, za koju je bio nominovan i za nagradu američkih fimskih kritičara. Film je bio nominovan za britanski film godine i za Zlatni globus, a za Zlatni globus bio je nominovan i Hugh Grant

Film “About a Boy” je snimljen prema istoimenom bestselleru Nicka Hornbyja, jednog od najpopularnijih savremenih britanskih književnika. Roman je, kao i film, bio veliki hit, a neki kritičari ulogu Willa smatraju najboljom ulogom Hugha Granta u celoj njegovoj filmografiji.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2002
Reziser:Chris Weitz, Paul Weitz
Scenario:Nick Hornby, Peter Hedges
Uloge:Hugh Grant, Nicholas Hoult, Toni Collette
Uzrast:PG-13
Award:Nominovan za Oscara, 11 nagrada i 20 nominacija
Studio:Universal Pictures, StudioCanal, Tribeca Productions
Zemlja:UK
Website:www.universalstudiosentertainment.com/about-a-boy
Jezik:Engleski
Trajanje:101 minut
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila