•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Knight's Tale (2001)

Nakon smrti gospodara, mladi sluga William prepušten je sam sebi i osim viteškog oklopa, nema nikakve imovine. Otkrivši da je izuzetno spretan sa oružjem, a posebno snalažljiv i pričljiv sa damama, William kreće na put u društvu ekscentričnih prijatelja Rolanda, Kate, Wata i Geofreya Chaucera. Služeći se pseudonimom Ulrich von Liechtenstein, William žari i pali po turnirima širom Francuske, sve dok ne upozna lepu Jocelyn, ali tu je i okrutni protivnik, grof Adhemar. Njih dvojica je postati ljuti neprijatelji i svaki novi viteški turnir je novo mesto gde će se njih dvojica suprotstaviti... do konačne pobede. A i William možda nije običan sluga, kako se to čini?

Potpuno neopterećena istorijskim činjenicama, "Legenda o vitezu" Briana Helgelanda sjajan je film, idealan za razbibrigu, film koji želi ugoditi gledaocima koji uzvraćaju komplimente hvaleći ga, i na taj način stvarajući mu reputaciju komedije koja se jednostavno mora pogledati. Uživeti se u film zaista nije teško jer čak i moderne muzičke podloge smeštene u doba vitezova odlično funkcionišu.

Heath Ledger je ovom ulogom definitivno postao zvezda i u narednim godinama je imao sve same filmske hitove u svojoj karijeri.


Žanr:akcija, avantura, drama
Godina:2001
Reziser:Brian Helgeland
Scenario:Brian Helgeland
Uloge:Heath Ledger, Mark Addy, Rufus Sewell, Paul Bettany
Uzrast:PG-13
Award:4 nagrada i 10 nominacija
Studio:Columbia Pictures Corporation, Escape Artists, Finestkind
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:132 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....