•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bringing Down the House (2003)

Ako u jednom filmu imate proverenog komičara onda ne znači da će taj film biti uspešna komedija, ali ako imate nekoliko proverenih zvezdi onda su šanse za uspeh znatno veće za uspeh. "Raspada sistema

Peter Sanderson rastaje se od žene koju još voli. Usamljen je i zato uživa u kompjuterskoj komunikaciji sa devojkom koja se predstavlja kao advokat. Sve šta čuje od nje jako mu se sviđa, a kad vidi njenu fotografiju, njegovoj očaranosti nema kraja: osim što je zanimljiva, pametna, obrazovana i dobre naravi, njegova je izabranica i atraktivna plavuša.

Na dogovorenu večeru devojka zazvoni na Peterovim vratima tačno na vreme, ali kad on otvori vrata, umesto lepe plavuše on ugleda nasmejanu, punačku crnkinju. Ona se predstavi kao Charlene Morton i objasni zabunu: dopisivala se ona, a na fotografiji koju mu je poslala on je jednostavno gledao u pogrešnu ženu, onu koja je bila u prvom planu. Nije primetio da je u pozadini stajala i Charlene. Osim toga, Charlene nije pravnica, ona je samo puno naučila o pravu u zatvoru. A Peter joj treba da je oslobodi optužbe za krađu koju nije počinila. Razočaran, Peter je pokušava izbaciti iz kuće, ali se ona ne da.

Ne samo da će ostati na večeri, nego će se i doseliti na neodređeno vreme. Istovremeno, Peter se bori da pridobije antipatičnu i osetljivu, bogatu klijenticu gđu Arness, pa mora ugađati i njoj i njenom psu Williamu Shakespeareu. Charlene, sirova, netaktična, napadno odevena i pri tome crnkinja, zadnje je što mu je u tom trenutku trebalo. Međutim, Peterov prijatelj Howie Rottman, takođe advokat, zaljubio se u Charlene na prvi pogled i zna da je ona žena njegovog života. Kroz niz smešnih situacija, sukoba i zabuna, opuštena i pomalo divlja Charlene pokazaće Peteru u čemu je grešio u svom dotadašnjem načinu života i naučiće ga kako da postigne ono što želi bez grča i napetosti.

"Raspad sistema" je zabavna komedija koja počinje kao komedija zabune, razvija se kao romantična komedija, ali ima obrat koji nije tipičan za romantične komedije, a mogla bi se doslovno nazvati crno-belom komedijom jer je združila "najbelijeg" američkog komičara, Stevea Martina, i najveću američku crnu divu, Queen Latifah, koja očarava. Queen Latifah za ulogu Charlene dobila je nagrade Image i Black Reel. Film je bio veliki hit u bioskopima, a osvojio je Golden Trailer kao najbolja komedija i nekoliko nagrada za muziku.

Žanr:komedija
Godina:2003
Reziser:Adam Shankman
Scenario:Jason Filardi
Uloge:Steve Martin, Queen Latifah, Eugene Levy
Uzrast:PG-13
Award:4 nagrade i 13 nominacija
Studio:Touchstone Pictures, Hyde Park Films
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:105 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila