•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Blow (2001)

Film ‘Blow’ reditelja Teda Demmea snimljen je po biografskoj knjizi Brucea Portera o životu čoveka koji je zapravo i uspostavio američko kokainsko tržište, od čega je neko vreme živeo luksuzom kakav mnogi ne mogu ni zamisliti, ali koji je zbog svog posla na kraju propatio nezamislivo mnogo. Spajajući elemente vrhunskog i vrhunski napetoga kriminalističkog filma o narko tržištu s biografskom dramom običnoga klinca koji pod svaku cenu želi uspeti u životu, Demme je dobio film koji se gleda u jednom dahu, ali i film iza koga ostaju mnoga pitanja...

Spavajući, dišući i jedući novac, George Jung živi fantastičnim životom o kome su mnogi mogli samo sanjati. Kako je običan dečko iz komšiluka postao desna ruka Pabla Escobara u sedamdesetima i osamdesetima? Priča o Jungovom letu i padu, brutalnim pregovorima, nemilosrdnim ubistvima i poslovnim potezima otkrivena je u sjajnom filmu "Blow".

Odrastajući u porodici sitnog preduzetnika, koja je često jedva spajala kraj s krajem, George Jung (Johnny Depp) još je kao dečak sam sebi obećao da kad odraste neće deliti sličnu sudbinu. Tako se, nakon preseljenja u Kaliforniju, počeo baviti nezakonitim poslovima. U zatvoru završi zbog dilovanja droge, a tamo upoznaje svog budućeg partnera koji ga upozori na velike mogućnosti zarade u švercovanju kokaina, droge koja još nije bila zavladala narkomanskim tržištem. Po izlasku, Jung postaje jedna od ključnih osoba za uvoz kokaina u Ameriku, tvrdeći kako kontroliše čak 85% tržišta. Međutim, ni sav novac i luksuz koji je stekao nisu ga mogli pripremiti na neumoljive opasnosti takvog biznisa.

Johnny Depp je sjajan u ulozi koja se prilično razlikuje od onih neobičnih ekscentrika kakvima se proslavio, a glumačku ekipu upotpunjuju lepotice Penélope Cruz i Franka Potente, a tu je i kultni Ray Liotta.

Žanr:biografski, krimi, drama
Godina:2001
Reziser:Ted Demme
Scenario:Bruce Porter, David McKenna
Uloge:Johnny Depp, Penélope Cruz, Franka Potente
Uzrast:R
Award:1 nagrada i 5 nominacija
Box office:8.8M USD
Studio:Apostle, Avery Pix, New Line Cinema
Zemlja:United States
Website:www.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:124 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...