•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Anđelini Džoli uručen Oskar za humanost

Američka glumica Anđelina Džoli primila je juče na svečanosti u Los Anđelesu specijalnog Oskara kojim joj je holivudska industrija filma odala priznanje za humanitarni i volonterski rad sa izbeglicama.

Ovo priznanje dodeljuje Američka filmska akademija svakog novembra.

"Počasnog Oskara" dobili su i glumica Anđela Lensburi i komičar Stiv Martin, kao i kostimograf Pjero Tosi za doprinos filmu.

Kako prenose strani mediji, 38-ogodišnju glumicu, koja je došla u pratnji partnera i kolege Breda Pita i svog najstarijeg sina Madoksa, kojeg je usvojila u Kambodži, predstavili su glumci iz njenog rediteljskog prvenca, filma "Zemlja krvi i meda".

Oni su joj zahvalili što je ljudima koji su proživeli poslednje sukobe na Balkanu pružila priliku da se izraze.

Primajući nagradu iz ruku reditelja Džordža Lukasa, Džoli je izjavila da joj je majka uvek govorila da treba da živi život od koga će i drugi imati koristi.

"Kada sam se srela sa ljudima koji su preživeli rat, glad i silovanje, saznala sam kakav je život većine na ovom svetu", kazala je glumica, dodajući da je tada shvatila značaj reči svoje majke.

Džoli je ambasador UN duže od 10 godina. Prvi put je otišla na teren 2001. godine. Od tada obilazi izbegličke kampove širom sveta i trudi se da podigne svest u svetu o ovom problemu.

Među prethodnim dobitnicima ovog humanitarnog priznanja su holivudski velikani Elizabet Tejlor i Pol Njumen.

Na dodeli počasnog Oskara našao se i naš poznati glumac Nikola Đuričko, koji je naravno uspeo i da nasmeje publiku holivuda.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....