•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kill the Trumpet Player: Don Čidl snima film o Majlsu Dejvisu

Slavni holivudski glumac Don Čidl, zvezda filma "Hotel Rwanda" i "Ocean's 12" tumačiće ulogu jednog od najznačajnijih jazz muzičara i trubača svih vremena - Majlsa Dejvisa - u nadolazećem biografskom filmu "Kill the Trumpet Player".

Čidl, koji će ujedno i režirati film, u saradnji sa Stivenom Biglmanom napisao je i scenario za film, piše "The Guardian".

Film koji će producirati kuća "BiFrost Pictures" prati Dejvisov život u godinama penzije, pre povratka muzici 1979. godine.

Fokus filma je na "nekoliko opasnih dana u životu Majlsa Dejvisa u kojima izlazi iz zatišja i kuje zaveru sa novinarom magazina 'Rolling Stone' kako bi 'ukrao natrag svoju muziku'", piše The Hollywood Reporter.

To se najverovatnije odnosi na period nakon Newport Jazz festivala 1975, kad se Dejvis, koji je bio ovisnik o heroinu tokom 50-ih godina prošlog veka, penzionisao i ponovno upleo u zavisnost o drogama, pre povratka na muzičku scenu.

U filmu će glumiti Ivan Mekgregor kao novinar, a bivšu Dejvisovu ženu glumiće zvezda filma "Star Trek" Zoi Saldana.

Čidl, koji je film planirao godinama, okarakterisao ga je kao "gangstersku priču", a na konferenciji za novinare održanoj prošle sedmice kazao je kako se film ne može nazvati tradicionalnim biografskim filmom.

"Nadam se da ćemo ovim filmom moći 'ubiti' biografski film", izjavio je, dodavši kako film neće dati široki pregled Dejvisovog života.

"Nama kao kreativnim ljudima najzanimljivije je onih pet godina života kad se penzionisao. Šta se tada događalo u njegovoj glavi i kako to da se vratio muzici?", dodao je Čidl.

Majls Dejvis umro je 1991, u 65 godini života. Njegov album iz 1959. godine "Kind of Blue" i dalje je najprodavaniji jazz album svih vremena pa mu se pripisuje pionirstvo cool jazz pokreta 40-ih.

Albumi "Sketches of Spain" i "In a Silent Way" najbolje su prihvaćeni od strane publike i kritike.

Tokom pedesetogodišnje karijere Dejvis je sarađivao sa raznim velikim muzičarima, poput Čarlija Parkera i Herbija Henkoka. Henkok, koji je prvi radio sa Dejvisom tokom 60-ih godina, navodno je uključen u Čidlov film čija produkcija započinje početkom narednog leta.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....