•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Studija u SAD-u: Sve više nasilja u filmovima, jer se ono dobro prodaje

Nivo nasilja u filmovima se više nego utrostručio od 1985. godine i to u filmovima koji su ocenjeni kao pogodni za tinejdžere, pokazala je američka studija.

Sveukupno, nasilje u filmovima se udvostručilo od 1950. godine, a to je zato što se nasilje dobro prodaje.

Koautor studije Daniel Romer rekao je da su njegove kolege i on istraživali na osnovu 30 filmova koji su imali najbolju zaradu za svaku godinu od 1950. do 2012. godine. U ukupno 945 filmova iz poslednjih šest decenija bilo je 17.695 nasilnih scena, pokazala je studija koju su proveli Ohio State University i University of Pennsylvania.

Kada je reč o filmovima od 1985. godine koje su proučavali, u čak 396 od 420 bilo je nasilja, uključujući i 783 scene nasilja sa oružjem, prenosi BBC. Autori studije su naveli i kako su scene seksa strožije ocenjivane nego scene nasilja, pa se tako desilo da su nasilni filmovi ocenjivani kao pogodni za tinejdžere.

Romer je stoga predložio da se ocenjivanje filmova uradi nanovo, kako bi se mlađi gledatelji bolje zaštitili u budućnosti.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....