•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Džekson otkrio odlomak iz “Hobita“

Novozelandski reditelj Piter Džekson predstavio je hiljadama obožavalaca dvadesetominutni odlomak drugog dela njegove trilogije "Hobit" za koji završava montažu pre predviđenog izlaska filma sredinom decembra.

Džekson je tokom video konferencije odgovarao na pitanje fanova okupljenih u bioskopskim salama u Velingtonu, Njujorku, Los Anđelesu i Londonu, a mnogi od njih su bili prerušeni u ličnosti iz poznatog romana Dž. R. R. Tolkina.

Reditelj je rekao da mu ovaj razgovor sa obožavaocima daje energiju tokom napornog perioda montaže pred izlazak filma "Hobit: Smaugova pustošenja" 13. decembra.

"Nismo još završili filim. Sada je stvarno intenzivno", rekao je on u bioskopu Embasi u Velingtonu.

"Juče sam radio do 2 sata ujutro a radio sam celu noć tokom vikenda. Ima samo još pet nedjelja a još ima mnogo toga da se uradi. Prema tome simpatično mi je da provedem malo vremena sa vama i da čujem vaše komentare", dodao je on.

Gledaoci su mogli da vide izvod od 20 minuta koji je dočekan aplauzom. U tom delu se vide scene sa glumicom iz serije “Lost“, Evandželin Lili, koja igra vilu Toriel, kontroverznu ličnost jer ne postoji u Tolkinovom "Hobitu".

Glumica koja je govorila iz Los Anđelesa rekla je da se za ovu ulogu inspirisala Zvončicom iz Petra Pana.

"Zvončica je mala vila, ali čvrsta, sitna je i slatka - ali je žilava. Nije dobro da joj se zameriš", dodala je glumica.

Glumac Orlando Blum je rekao da je proživeo super trenutke igrajući ulogu vilenjaka Legolasa, deset godina pošto ga je interpretirao u trilogiji "Gospodar prstenova" koju je takođe režirao Piter Džekson.

"I još mogu da uđem u svoj kostim" dodao je on iz Njujorka.

Prvi deo trilogije "Hobit: Neočekivano putovanje" premijerno je prikazan u decembru 2012. godine i zaradio je više od milijardu dolara. Poslednji deo "Hobit: Tamo i opet nazad" trebalo bi da izađe u julu sledeće godine.

U "Hobitu" pratimo avanture Bilba Baginsa dok pomaže patuljcima da povrate bogatstvo i ugled od zmaja Smauga. Prema do sada dostupnim podacima proizvodnja trilogije koštala je 561 milion dolara (416 miliona eura).

Džekson je prethodno snimio i trilogiju "Gospodar prstenova", takođe po Tolkinovom romanu, u kojoj je opisano šta se u Srednjoj zemlji dešavalo posle "Hobita". Za "Povratak kralja", treći deo "Gospodara prstenova", Džekson je 2003. godine dobio Oskara. Obe trilogije snimljene su na Novom Zelandu.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...