•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Girl with the Dragon Tattoo - hmmm?

David Fincherov ishitreni rimejk Stieg Larssonovog neredigovanog bestselera snimljenog u Švedskoj, nekim čudom, izgleda potpuno britanski.

Veliki je problem, i ostaje, odgledati nekoga nakon opčinjujuće Noomi Rapace, a sada, kada je otkriven predugi trejler za film, Rooney Mara u ulozi Lizbet ostavlja utisak nedeljnog popodneva. Velika je razlika između stilizacije glumca i onoga što on nosi „nestilizovano“ u sebi.

Ostaje nejasno, prema trejleru, gde je film smešten. Zar će toliko Britanaca biti naseljeno u Švedskoj? Ili su svi Britanci iz filma Šveđani? Već se očekuje od filmadžija da daju odgovor na to pitanje i objasne te anomalije iz trejlera.

Čitav film snimljen u Švedskoj (velikm delom) izgubio je dosta svog šarma i ličnosti, a opet, čemu rimejk sa švedskim glumcima kada već imamo original star dve godine? Fincher je izgleda uzeo glumce iz oba sveta i tek ih spojio, što je ispalo neujednačeno.

Već kritičari napominju da je radnja trebalo da bude smeštena negde u Čikagu. Ovako, gledalac treba da progleda filmu kroz prste i dozvoli mu, makar, da zaživi.

A opet... Rooney Mara...Daniel Craig... dajte producenti ako ste ljudi...

No, dobro došli u Švedsku koja je sastavljena isključivo od Britanaca.

PS. Na sreću, Noomi Rapace ima spremna tri filma. Biće je dosta do 2013.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu