•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U.R.N.E.B.E.S.N.O.!

Fantastična vest ali šteta nije duhovita.

Filmovi u kojima glumci puše – obratite pažnju sada – automatski će dobiti sertifikat da su zabranjeni za mlađe od 18 godina!

Naravno, Britanija je u pitanju, ali uvek nešto kreće od nje sa zabranama.

Idite u NEDELJNIK – TEMA NEDELJE – VIDEO GADOSTI, ako već niste, a ako niste, sram da vas bude, i pročitajte šta su Britanci uradili sredinom osamdesetih.

No, da se vratimo ovoj fantastici!

Otkrilo se da filmovi koji promovišu ili prikazuju pušnje draže mlade, poput scena seksualne prirode i nasilja. 5,000 mladih propušilo je zato što su njihovi junaci zapalili koju.

Više od pola filmova u kojima neko zapali imaj oznaku „15.“ Ako se popne na „18“ mladi neće pušiti, jer mladi ostaju slepi na dvadesetčetvoročasovno okruženje u kojem, ljudi koji puše, ne postoje za njih jer nisu glumci sa bioskopskih ekrana. Stoga, veći uticaj ima Gandalf, koji je zapalio lulu poput samog pisca, nego li brat tog gledaoca koji duva duvan ko lud 4 sata dnevno. Gandalf je uzor, brat nije (ili seka, mama, tata, tetka, sestričina, pašenog, snaja, snajina najbolja prijateljica Džobet, njen dalji rođan Emilijan...)

Pušenje u filmovima je ranije poistovećivano sa glamurom, posebno u danima Audrey Hepburn koja se razbijala od duvana u „Breakfast at Tiffany's“.

Do sada se producenti nisu plašili cenzure ali od sada će i o ovome razmišljati.

Cigareta je oduvek i predstavljala slobodniju ženu na filmu i ukoliko bi ste videli jednu sa njom značilo bi da je ona iskusna, prošla svašta, otresita i nema dlaka na jeziku, osim malo duvana. One čedne, koje kašljuckaju pored, bile su glavne glumice i miljenice poblike i ukoliko bi se prikazalo srozavanje ili sunovrat smerne glumice obično bi bilo njenim potezanjem za cigaretom, ili ako je planiran njen uspon, na početku filma ona bi pušila, neuverljivo naravno, da bi tokom filma, bez ikakvih poteškoća ostavila duvan, rešila se ovisnosti, i postala devojka sa postera.

Znači, zaklati, ubiti, rasporiti, umetnuti polni organ u jedan od ponuđenih otvora, pokazati obnaženi torzo, didirivati se vrhovima jezika, koristiti ulični žargon, razne bezobrazne reči i čuvenu američku „cunt“, dovede do toga da se izravnja sa zapaljenom cigaretom na filmu i svi đuture odoše pod „18.“

Dokaz da je ozbiljna stvar je sledeća. Filmovi koji će morati da odu pod „18“ su (tek neki):

The Lord of the Rings trilogy (2001-2003)

101 Dalmations (1996)

Peter Pan (1953)

Alice in Wonderland (1951)

Pinocchio (1940)

Da napomenem filmove koji će sa njima biti u kategoriji:

Day of the Dead (1985)

Friday the 13th (1980) (Ovde jedna pušne na kratko)

Re-animator (1985)

The Evil Dead (1982)

Return of the Living Dead (1985)

Sledeći mora da je alkohol i kategorija „19!“ Kada on dođe na red, maloletnici neće imati šta da odgledaju u bioskopu!

Ali ne diraj alkohol! Srce američko/engleske kinematografije!

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...