•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Obama: Bio sam potrešen nakon gledanja "Batlera"

Američki predsednik Barak Obama izjavio je kako je bio potrešen filmom "The Butler" o afroamerikancu koji je 34 godine služio u Beloj kući tokom godina u kojima je u SAD-u trajala borba za građanska prava.

U filmu Lija Denijelsa, koji je snimljen prema životnoj priči Judžina Alena, batlera koji je u Beloj kući služio od mandata predsednika Harija Trumana do Ronalda Regana, glavnu ulogu igra Forest Viteker. Opra Vinfri glumi batlerovu ženu koja je imala problema s alkoholizmom, dok Kuba Guding Jr. glumi Alenovog prijatelja i radnika u Beloj kući.

"Znate, gledao sam Batlera i bio sam potrešen", kazao je Obama američkim medijima. "Bio sam potresen ne samo zbog posluge koja je radila ovde u Beloj kući nego i zbog čitave generacije ljudi koja je bila talentovana i sposobna, ali je zbog segregacije i diskriminacije postojala granica do koje su mogli da napreduju".

Glavni lik u filmu pokušava da izbori iste plate za radnike u Beloj kući, bez obzira na boju njihove kože, i to mu uspeva tek u Reganovom mandatu.

Website:vijesti.me
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu