•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Date Movie (2006)

Još jedna parodija nastavlja tragom filma 'Ima li pi lota u avionu'. Romantična parodija ismeva romantične komedije, njihove zvezde, rijaliti emisije na televiziji i sve drugo čega su se autori setili. Zvezda filma je Alyson Hannigan, čiji je zadatak da ismeje Gwyneth Paltrow, Rene Zellweger (naročito njenu ulogu u filmu 'Bridget Jones Diary') i slične glumice.

Znate već kako ide stvar sa parodijama poznatih filmova. Glavna junakinja Julia, zaljubljuje se u zgodnog dasu (Adam Campbell koji se šali na račun Leonarda Di Capria). Julia je emocionalno nestabilna i posećuje psihijatra (Tony Cox) koji treba da je posavetuje kako da smrša i kako da vrati samopouzdanje. Njen otac se ponaša kao Grk iz 'Moje velike mrsne pravoslavne svadbe' (igra ga crni glumac Eddie Griffith). Uz sve to mora da se izbori i sa rivalkom, australijskom pop zvezdom Sophie Monk. Sledi čitava serija epizodica koje ismevaju filmove od 'Ljubavnog terapeuta' preko 'Upoznaj njene roditelje' pa do klasika 'Kada je Harry sreo Sally'.

Naravno, režiseri koriste standardna rešenja slepstika sa obiljem preteranih gegova, što će nasmejati i najkiselije kritičare. Kad smo već kod kritičara, vodite računa da mnogi često zaboravljaju da je suština ovakvih budalastih komedija isključivo zabava. Uostalom slični filmovi su i namenjeni mladoj publici koja u bioskop odlazi da bi se zabavila. Prepoznaćete i rifove na filmove 'Ubiti Bila' i 'Gospodar prstenova', što je sigurno preterivanje. Možda bi film bio jasniji i bolji da je ostao na ismevanju romantičnih komedija.

U vremenu u kome nas zasipaju trejlerima i dokumentarcima o snimanju filmova, kolažna struktura komedija kao što je 'Romantična parodija', potpuno je opravdana. Uostalom, Hollywood ima već bogatu tradiciju kad su u pitanju slični filmovi i kičerski izgled u ovom slučaju možete oprostiti. To je jednostavno postala specifična forma za izražavanje najprizemnijih šala.

Bez namere da kritikujemo elitistički nastrojenu publiku, svima dobro dode u životu malo kiča i vašara. Makar kao promena.

Žanr:komedija, romansa
Godina:2006
Reziser:Aaron Seltzer
Producent:Jason Friedberg, Paul Schiff
Scenario:Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Uloge:Alyson Hannigan, Eddie Griffin, Fred Willard
Uzrast:PG-13
Award:1 nagrada
Box office:48.5M USD
Studio:New Regency Pictures
Zemlja:United States
Website:www.datemoviethemovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:83 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...