•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Spartan (2004)

Scott (Val Kilmer) je tajanstveni američki operativac hladan, otuđen, posvećen isključivo poslu. U stanju je da se bavi sa laganom i naizgled bezopasnom misijom praćenja u zemlji, dok čeka na opasne zadatke u inostranstvu. Kada tajanstvena grupa kidnapuje ćerku američkog predsednika, Scott počinje da preispituje motive svog šefa. To potpuno preokreće njegov svet, njegovu jedinu tačku oslonca.

Ako očekujete 007 rutinu biće vam prilično dosadno već posle prvih 15 minuta. Spartan je mnogo vise koncipiran po ugledu na trilere iz 70-tih godina (kao recimo The Parallax View) koji se bave teorijama zavere. Moćnici iz senke, kompleksni planovi o dominaciji svetom, sve to je Mameta privuklo kao neka vrsta inicijalne kapisle koja treba da detonira sve(s)t njegovih junaka.

Kompleksnost ne znači automatski i komplikovanost, pa slobodno očekujte uzbudljiv i napet triler. Da nije Vala Kilmera rekli bismo uobičajen Mametov triler. Kilmer se stvarno potrudio (skupio je već dosta iskustva u žanru) i njegov agent Scott pruža i vise nego što je očekivano. Slično Stoneovom filmu U-Turn, Mamet je uspeo da atmosferom skrene pažnju na svog junaka. Kilmer možda nije Sean Penn, ali je ovo jedna od njegovih boljih uloga poslednjih godina. Možda je po današnjim standardima koji vrede u Hollywoodu, Spartan sporiji film, međutim brzinu nadoknađuje veoma vešto osmišljena i kompleksna priča. Sve u svemu film koji donekle razbija trenutnu ponudu trilera. Uz nešto određenije likove film bi bio još upečatljiviji, ali to postaje standardna Mametova boljka...

Žanr:akcija, krimi, drama
Godina:2004
Reziser:David Mamet
Producent:David Bergstein, Moshe Diamant, Art Linson, Elie Samaha
Scenario:David Mamet
Uloge:Tia Texada, Derek Luke, Val Kilmer
Uzrast:R
Studio:ApolloMedia Distribution
Zemlja:United States
Website:www.spartanthemovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...