•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Brassed Off (1996)

Ova interesantna romantična komedija osvojila je BAFTA nominaciju i još deset drugih prestižnih nagrada.

Malim britanskim gradom Grimlijem dugo je dominirao rudnik uglja u kome je radila većina muškaraca, a najveći ponos grada je Grimli rudarski bend, duvački orkestar koji je pobedio na brojnim državnim takmičenjina. Deni je rudar slabog zdravlja u penziji i vođa benda; državno takmičenje se približava, a Deni je rešen da Grimli osvoji pehar.

Ali mnogim od njegovih muzičara je nešto drugo na umu: priča se da će se rudnik uskoro zatvoriti i za grad koji je već ekonomski oslabljen, ovo je prava smrtna kazna. Zanimljivo je i to što se Glorija vraća u Grimli u kom je nekad živela, da bi obavila zadatak. Dok je bend do tada tradicionalno bio isključivo muški, Deni razmišlja o izmeni pravila i o tome da dozvoli Gloriji da se pridruži orkestru, jer je ona odlična na fligorni.

Ali njeno prisustvo je loše za grad: radi za vladu i istražuje izvodljivost zatvaranja rudnika. Vrhunski trubač Endi takođe ima pomešana osećanja prema Gloriji; nekad su bili u vezi i on još uvek oseća nešto prema njoj, ali nije siguran da želi sebi da priredi još jedan raskid.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:1996
Reziser:Mark Herman
Scenario:Mark Herman
Uloge:Pete Postlethwaite, Tara Fitzgerald, Ewan McGregor
Uzrast:R
Award:10 osvojenih
Studio: Channel Four Films
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...