•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Uručene nagrade Mihalkovu i Kusturici

Proslavljenim režiserima Nikiti Mihalkovu i Emiru Kusturici uručene su nagrade "Aleksandar Lifka" za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji na otvaranju 20. Festivala evropskog filama na Paliću, koji će narednih dana ugostiti 180 sineasta iz cele Evrope.

Nagrade je Mihalkovu i Kusturici sinoć uručio direktor Festivala Radoslav Zelenović.

Mihalkov je, nakon uručenja nagrade, rekao da je trebalo puno vremena da iz daleke Rusije stigne do Palića.

"Bilo je potrebno mnogo vremena da iz Nižnjeg Novgoroda, gde trenutno radim, stignem do Palića. Sve sam to uradio i opet bi, jer mnogo volim Srbiju", istakao je Mihalkov.

Kusturica je zahvalio za nagradu, i napomenuo da za pravljenje velikog globalnog filmskog hita "nesmeš biti pametan".

"Prema mom dubokom uverenju, da bi napravio veliki globalni filmski hit, nesmeš biti pametan. Utoliko su festivali kao što je ovaj postali sigurne kuće za dobre filmove i utoliko sam zahvalan festivalu na ovoj nagradi", izjavio je Kusturica.

Na početku ceremonije otvranja prikazan je kratki film "Vrata večnosti", snimljen povodom 20 godina postojanja Festivala.

Na svečanom otvaranju učestvovali su republički i pokrajinski ministar, odnosno sekretar za kulturu Bratislav Petković i Slaviša Grujić.

U okviru Festivala evropskog filma "Palić 2013“ do 19. jula biće prikazana brojna filmska ostvarenja u osam selekcija.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...