•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kaufman i Del Toro ekraniziraju kultnu Slaughterhouse-Five

Satirični, fantastični i antiratni roman 'Slaughterhouse-Five, or The Children's Crusade: A Duty-Dance with Death' Kurta Vonneguta doživeće svoju drugu ekranizaciju koju će predvoditi Charlie Kaufman i Guillermo del Toro

'Slaughterhouse-Five, or The Children's Crusade: A Duty-Dance with Death' jedan je od najboljih američkih romana 20. veka. Reč je o antiratnoj fantaziji u kojoj se glavni junak, dobroćudni i naivni ratni zarobljenik Billy Pilgrim nađe u Dresdenu usred zloglasnog bombardovanja grada. Usred haosa, a zahvaljujući otmici vanzemaljaca, Billy počne putovati kroz vreme.

Prvu ekranizaciju kultnog romana Kurta Vonneguta režirao je 1972. godine George Roy Hill, redatelj najpoznatiji po klasicima 'Butch Cassidy and the Sundance Kid' i ‘The Sting’ dok se ekranizacije prihvatio Guillermo del Toro ('Pacific Rim', 'Hellboy').

Del Toro i Kaufman, oboje već potvrđeni kao vrlo domišljati adaptatori fantastičnih romana u pokretne slike, čine se idealnim parom za prenos ovog vrlo slojevitog, duhovitog, maštovitog i vremenski i prostorno zaigranog romana. Datum završetka filma još nije objavljen.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....