•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mission: Impossible III (2006)

Tajni agent Ethan Hunt (Tom Cruise) se vratio za demonstraciju nove ture avantura i vratolomija. Ovog puta će morati da reši nekoliko nemogućih misija, a naročito će morati da pazi na novog, opasnog negativca (Philip Saymour Hoffman)...

Posle nekoliko odlaganja, Tom Cruise se konačno vratio sa Nemogućom misijom 3. Prošlo je 10 godina od prvog filma u franšizi, koji je režirao Brian De Palma, postavivši nove standarde kada su u pitanju akcioni filmovi. Drugi film u franšizi, snimljen 2000. godine, koji je režirao John Woo, doneo je još više novca nego prvi, osiguravši snimanje trećeg dela. Nekoliko odlaganja početka snimanja jednim delom su bila vezana za Cruiseov pretrpani raspored, a delom za probleme oko izbora režisera i glumačke ekipe. Posle mnogo peripetija, Joe Carnahan i posle njega David Fincher, zamenjeni su J.J. Abramsom. S tako dobro postavljenom franšizom, na neki način bilo je svejedno ko će režirati novi film. Tačnije rečeno, kada su u pitanju ovako veliki filmovi (veliki u smislu količine uloženog novca) postoje jasno odredena pravila kako će se stvari odvijati. Tom Cruise nije samo velika zvezda, on je prava industrija i od njegovog uspeha zavise mnogi ljudi. On mora zaraditi ogromnu količinu para za opšte dobro. S tako postavljenim stvarima nema kockanja, franšiza ne samo da postoji zbog Cruisea, Nemoguća misija i jeste Tom Cruise, ili bolje rečeno njegova zlatna guska. Kada smo već kod zlata, primetno je da režiju akcionih filmova sve više tretiraju kao mašinu za proizvodnju novca, dakle, u pitanju je prava alhemija.

Ne postoji zagarantovan hit ali jasno je bilo od same najave filma da je Nemoguća misija 3 film koji ne može da "omane". Cruise je vešt igrač, čovek koji odlično poznaje sistem, i ako se pogleda način na koji je u karijeri birao profitabilne uloge, jasno je da se u slučaju Nemoguće misije nije prevario. Tom Cruise, kao proizvod, ima veoma velike šanse da se proda. Oni koji su skloni tradicionalnom razmišljanju sigurno će postaviti pitanje glume, ali Ethan Hunt nije obični filmski junak. U marketinškom smislu Nemogjća misija 3 je profitirala od "odsustvovanja" tate svih tajnih agenata Jamesa Bonda, tako da i Cruise neometano upada na teritoriju mitova o tajnim agentima, superšpijunima i sličnim opasnim dasama. Činjenica je da uloženi novac možda ne može da pruži vrhunski kvalitet, ali sigurno je da Nemoguća misija 3 predstavlja sam vrh hollywoodske produkcije. Očekivana spektakularna akcija dobila je nove, veoma promišljene tonove, scene zaista izgledaju fantastično i oduzimaju dah. U poređenju sa "jeftinijim" serijalom o amnezičnom špijunu Jasonu Bourneu, očigledno je koliko veći budžet može da utiče na krajnji izgled filma. Priča je krajnje jednostavna, radnja je linearna i pojednostavljena, likovi su u odnosu na prva dva filma još očiglednije "ofarbani" u crno i belo, ali film ipak izgleda atraktivno. U ovom slučaju se može primeniti priča o brzoj hrani i o "brzoj kulturi". Nemoguća misija 3 nije ništa posebno ali se mora priznati da nema loš ukus. Oni prefinjeniji će zameriti filmu upravo nedostatak ne samo pikantnosti, već bilo kakvog ukusa uopšte, ali kao što smo već rekli, ovo je film koji spada u sasvim posebnu kategoriju, ostavimo priču o ukusu za neki drugi put.

Dakle, Tom Cruise je ponovo uspeo, film je zaradio ogromne pare, a Cruise je potvrdio mesto velike zvezde koja suvereno drži svoje mesto godinama. Kao akcioni film, Nemoguća misija 3 jednostavno zadovoljava, kao spektakl ostavlja vas bez daha, a kao proizvod - dokazuje da su momci u Hollywoodu i dalje majstori da vam prodaju u suštini sasvim obične stvari, ali u superluksuznom pakovanju. Znaju ljudi kako se prave pare.

Žanr:akcija, avantura, triler
Godina:2006
Reziser:J.J. Abrams
Producent:Tom Cruise, Paula Wagner
Scenario:Alex Kurtzman, Roberto Orci
Uloge:Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Ving Rhames
Uzrast:PG-13
Award:7 nagrada i 12 nominacija
Box office:133.4M USD
Studio:Paramount Pictures
Zemlja:United States
Website:www.mi3.ru
Jezik:Engleski
Trajanje:126 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila