•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Spanglish (2004)

Spanglish je film iz 2004. godine u kome glavne uloge igraju Adam Sandler, Téa Leoni i Paz Vega.

Lukav, ali nerazrađen, i sa obiljem malograđanskih intriga i dosetki, Spanglish ostaje sitkom velikog ekrana koji ni ne pretenduje da bude nešto više. A zašto bi i bio? Uostalom, pisac/režiser/producent James L. Brooks je američki TV-maestro čije su televizijske limunade donele hrpu novca blagajnama a imale su uspeha i na dodeli Oskara (setite se Terms Of Endearment i As Good As It Gets).

Ako bi Spanglish bila dugometražna probna epizoda, ne biste želeli da gledate nastavke. Sem ukoliko bi producenti svečano obećali da će zameniti Deborah nekim iole saosećajnim ljudskim bićem. Ako je Flor duša filma, onda je Deborah žena od karijere koja je izgubila posao i suočava se sa gubitkom sopstvenog identiteta - njegova slabost. Šteta što ne osećamo nimalo samilosti jer ju je Brooks napravio aždajom u čije odvratno ponašanje spada i to da svojoj bucmastoj ćerki Bernice (Sarah Steele) kupuje za broj manju odeću ne bi li je tako navela da smrša.

Demonska Deborah je nesuptilan način da kod publike stvori simpatije prema nastajućoj Ijubavi između njenog mužića Johna i Flor. Srećom, nije teško zavoleti ovaj nekonvencionalni par. Kad pomislite na Sandlera u ulozi kuvara, očekujete uobičajenu nuklearnu oluju gordonramsayske histerije, ali nas on iznenaduje svojom zanosnom skromnom glumom. Ali ima i maničnih ispada u Sandlerovom starom stilu. Mada i kad je trešten pijan i dalje je razoružavajuće budalast.

Vega medutim ostavlja sjajan utisak u svojoj prvoj hollywoodskoj ulozi iako dosta vremena glumi na španskom bez prevoda ali uspeva da prenese poruku duhom i seksipilom. Neizbežni humor kroz jezičku barijeru je sasvim na mestu, a ekvivalent spontanog aplauza u pozorištu ostvaruje Fiorina kćer Cristina (Shelbie Bruce) kroz prevode majčinih tirada koji pogadaju pravo u metu. Šteta je to što Brooks, iako ima odličnih komičnih aluzija, propušta dramatične momente. Beskrajno dugačak i sa previse bespotrebne priče, Spanglish iskušava strpljenje publike. Nije baš da nije mogao biti i bolji. Ali je dovoljno dobar jer na momente blistavo dočarava deliće porodične drame - komedije.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2004
Reziser:James L. Brooks
Scenario:James L. Brooks
Uloge:Adam Sandler, Téa Leoni, Paz Vega
Uzrast:PG-13
Award:4 osvojene
Studio: Columbia Pictures Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:131 minut
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila