•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Predstavljen potresni film o životu i brilijantnom umu Stephena Hawkinga

Kao jedan od najvećih umova nauke, Stephen Hawking je decenijama zaokupljao maštu ljudi širom sveta.

Renomirani fizičar poznat je, kako po svojim mentalnim sposobnostima, tako i po bolesti koja ga potpuno paraliziranog skoro pet decenija drži prikovanog za invalidska kolica.

Priča o njegovom životu i brilijantnom umu pretočena je u dokumentarni film naslovljen jednostavno "Hawking", čiji trailer je predstavljen javnosti.

Naučnik je dokumentarac opisao rečima: "Ovo je lično putovanje kroz moj život". Film prikazuje kako je Hawking postao jedan od najvećih umova današnjice i borbu između snage njegovog uma i krhkosti njegovog tela.

Hawkingu je u 22. godini dijagnosticirana neurodegenerativna bolest amiotrofična lateralna skleroza (ALS). Osim što je u potpunosti nepokretan, slavni fizičar ne može govoriti bez specijalnog uređaja. Dokumentarac prati njegove studentske dane i susrete sa Jane Wilde i Elaine Mason, koje će mu kasnije postati supruge.

Opisujući svoje ljubavne odnose, kazao je da mu je ljubav dala razlog za život. Svetsku slavu je stekao radom "Kratka istorija vremena", koji je prodat u osam miliona primeraka.

Uprkos bolesti, postao je jedan od najuglednijih naučnika svih vremena, ali, kako kaže, najviše se ponosi time što je uspeo podstaknuti ljude da razmišljaju o kosmosu i našem mestu u njemu.

Trailer obećava dirljivu priču o privatnom životu ovog jedinstvenog čoveka, piše Daily Mail.

"Zbog toga što bi mi svaki dan mogao biti poslednji, želim što bolje iskoristiti svaki minut", reči su kojima završava film koji će se u bioskopima početi prikazivati u septembru.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila