•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

American Ninja (1985)

Iako nikada nije stekao status Ramba, a ni kritike ga nisu mazile, mnogi će se rado prisetiti ovog ninja klasika osamdesetih.
Michael Dudikoff je Joe, bivši kažnjenik koji se vojski pridružio kako bi izbegao zatvor završivši u američkoj bazi u jugoistočnoj Aziji. Joe ima tendenciju da se zameri svima, pa čak i sa poručnikom i to usprkos činjenici da mu je spasio kćer od terorista i ninja ratnika.

Ubrzo saznajemo da su gotovo svi više pozicionirani vojni službenici korumpirani i da tamošnju desničarski najstrojenu vojnu opciju obezbeđuju oružjem pomažući ih tako u borbi protiv komunista.

Glavni negativac je francuz Ortega, trgovac oružjem koji uz asistenciju sadistički raspoloženog ninje povlači glavne poteze. Ortega je zabrinut za budućnost svoje uhodane opracije koju Joe ugrožava.

Ovaj pati od gubitka pamćenja i ne može se setiti kako je ovladao impresivnim, istočnjačkim borilačkim umećem koje će mu pomoći u dokazivanju pred budućim buddyjem, i naravno, u neizbežnom sukobu sa Ortegom i njegovim ljudima.

Režiser Sam Firstenberg naglasak je stavio na akciju, akciju i samo akciju u kojoj prednjači žestoki Michael Dudikoff a partner mu je Steve James. Ovo je prvi od pet delova koji su izasli ali on je verovatno i najbolji kao što je i očekivano.

NNT
Žanr:akcija, avantura, romansa
Godina:1985
Reziser:Sam Firstenberg
Scenario:Paul De Mielche
Uloge:Michael Dudikoff, Steve James, Judie Aronson
Uzrast:R
Box office:11
Studio:Cannon Group
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:95 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...