•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

„Francuski strip kao inspiracija“ na Nova festivalu

Na predstojećem izdanju Nova Festivala, koje se održava od 1. do 12. decembra u Galeriji Milorada Bate Mihailovića u Pančevu, biće predstavljen izložbeni segment „Francuski strip kao inspiracija“ sa delima inspirisanim francuskim strip stvaralaštvom. Posetioci će moći da vide nove radove 20 umetnika i umetnica iz Srbije, Hrvatske, Francuske i Japana, nastale na ovu temu.

„Zamolivši autore iz nekoliko zemalja da putem kratkog stripa izraze svoj tzv. omaž frankofonom strip-stvaralaštvu, dobili smo mozaik ideja i prizora. Asteriks i Talični Tom su deo svačijeg odrastanja, ali postoji i široko polje u kojem dominiraju savremeni autori najrazličitijie žanrovske (i vanžanrovske) provenijencije”, rekao je strip autor i jedan od selektora programa Nova festivala, Saša Rakezić i dodao: „Stripovane posvete zanimljive su i kao ispoljavanje duboko ličnog izraza zasnovanog na iskustvima, uspomenama, razmišljanjima. One svakako odražavaju činjenicu da je francuska škola stripa uticala na mnoge autore u različitim zemljama, ne samo na formalan način, već i kao vizija koja je preobrazila ovu oblast stvaralaštva.“

Izložbeni segment „Francuski strip kao inspiracija“ sadržaće radove Ane Petrović, Valentine Briški, Darka Dacovića, Dejvida Laskija, Fransis Lutes, Harukičija, Ivane Filipović, Jelene Vučić, Jelene Đorđević, Kejti Voznicki, Klare Rusan Klarxy, Larise Ackov, Lee Kralj Jager, Marije Đeranović, Marka Dješke, Milana Simića, Mirjane Mišlov i Tijerija Gitara, Mihaele Erceg, Rajka Čučaka i Sonje Gašperov.

Nova festival organizuje Agencija KomunikArt, uz podršku Francuskog instituta, Ministarstva kulture i informisanja, Grada Pančeva, i u partnerstvu sa Kulturnim centrom Pančeva.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...