•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta biste radili da se ovo desilo vama?

„Pozdravi iz Fukušime“ je nemačka drama o posledicama katastrofe u Fukušimi i ljudima koji su izgubili sve, prikazana iz ugla mlade Nemice koja se prvi put susreće sa takvim osećanjima i prizorima.

Snimljen u crno-beloj tehnici, film nas vodi kroz život devojke Mari koja u bekstvu od svojih neostvarenih životnih snova odlazi u Japan gde se priključuje organizaciji Clowns4Help, sa namerom da donese malo radosti u nužna skloništa u Fukušimi.

Međutim, Mari uskoro sebi mora da prizna da za ovu vrstu posla nije nimalo sposobna. Neposredno pre toga, u nameri da ponovo pobegne, ona sreće Satomi, poslednju gejšu Fukušime, koja je tvrdoglavo rešila da se vrati svojoj razorenoj kući u zabranjenoj zoni. Dve žene, karakterno potpuno različite, počinju da se zbližavaju dok se zajednički sukobljavaju sa duhovima svojih prošlosti.

„Pozdravi iz Fukušime“ je osvojio veliki broj nagrada na mnogobrojnim festivalima, a kritičari ga opisuju kao „apsolutno umetničko delo, koje nas na poetičan način podseća da je život jedinstven poput sna”, (žiri C.I.C.A.E. Award, Berlin).

Rediteljka Doris Derie je ulogu mlade devojke poverila nemačkoj glumici Rozalin Tomas, dok ćemo u ulozi gejše gledati japansku glumicu Kaori Momoji, poznatu po ulozi majke u filmu „Memomari jedne gejše“.

Film „Pozdravi iz Fukušime“ domaća publika će imati prilike da pogleda u bioskopima od danas.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...