•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šerbedžija počašćen pozivom Američke filmske akademije

Nisam posebno iznenađen, ali sam naravno počašćen što sam pozvan, kaže Rade Šerbedžija nakon vesti da će sedeti među moćnicima koji u Američkoj akademiji filmskih umetnosti i nauka predlažu i biraju najbolje filmove kojima se dodeljuju Oskari.

Pridružiće se, kada je reč o Hrvatima, oskarovcu Branku Lustigu, a Šerbedžijinih 150 snimljenih filmova očito su bila najbolja ulaznica.

"Znate, kada ste u mojim godinama onda vas ništa posebno ne iznenadi, ali u mom slučaju je dosta logično da su me pozvali. Komisija je gledala moje filmove, zna šta sam radio, a imao sam prilike da sarađujem sa najvećim rediteljima poput Stenlija Kjubrika, Klinta Istvuda, Džona Vua i Gaja Ričija", kaže Šerbedžija za Novosti.

U svojoj filmskoj karijeri ostvario je više od 150 uloga u domaćim i stranim filmovima. Njegov rediteljski prvenac "Oslobođenje Skoplja", u kojem glumi i glavnu ulogu, prikazan je na više od deset prestižnih festivala Evrope i SAD, a prošle godine izabran je kao makedonski kandidat za 89. nagradu Oskar u kategoriji - najbolji film na stranom jeziku.

Proslavljeni glumac i ove godine priprema na Brionima bogato kulturno leto sa svojim pozorištem "Ulisis", ali nova hrvatska vlast ne pokazuje razumevanje za ovaj projekt koji je poznat u svetu. Dodeljeno je letnjem festivalu, na koji dolaze svetska imena neverovatno malo novca, a prema Šerbedžiji se i sada širi neki talas nerazumevanja.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...