•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Zbog Kusturičinog uslovljavanja 'Na mlečnom putu' neće biti prikazan u Nišu?

Organizatori Filmskih susreta u Nišu navode da, uprkos očekivanjima, najnoviji Kusturičin film neće biti prikazan na predstojećim Filmskim susretima.

U izjavi za Novosti direktor NKC Srđan Savić kaže da je Kusturica zahtevao da film bude prikazan samo ukoliko ne učestvuje u konkurenciji za nagrade i bodovanju publike, što je protivno pravilima festivala.

To znači, konstatuju Novosti, da publika u Nišu neće imati priliku da na predstojećem filmskom festivalu od 24. do 30. avgusta ugosti Moniku Beluči, Slobodu Mićalović i ekipu filma "Na mlečnom putu", jer je Kusturičin zahtev da film koji je otvorio ovogodišnji 45. FEST, ne bude ocenjivan od strane publike, odbijen.

Emir Kusturica je naš veliki reditelj i žao mi je što nismo mogli da prekršimo festivalska pravila starija od pola veka. Jednostavno, publika svake večeri glasa za glumca večeri i to je nešto na šta Savet festivala ne može da utiče - rekao je Srđan Savić.

Inače, Novosti podsećaju da je fond za nagrade povećan, a "Santa Maria della Salute", "Biser Bojane" i "Slepi putnik na brodu ludaka" su samo neki od filmova koje će niška publika moći da gleda i ocenjuje u festivalskim večerima.

Od ostalih pratećih programa organizatori ističu izložbu fotografija glumice Sonje Savić dok će festival biti zatvoren prikazivanjem prve epizode serije "Senke nad Balkanom" Dragana Bjelogrlića.

Website:juznevesti.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...