•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Yamakasi - Les samouraïs des temps modernes (2001)

Ono što su do juče bile trkačke staze i planinska brda, danas su ulice i neboderi u gradovima. Upravo su oni podstakli jedan od najneobičnijih ekstremnih sportova današnjice - penjanje po fasadama najviših i arhitektonski izazovnih zgrada bez ikakve dodatne opreme, o čemu je svojevremeno u Francuskoj snimljen i dokumentarni film. Taj film je gledao slavni francuski reditelj Luc Besson odlučivši vrlo brzo na istu temu da snimi akcionu dramu "Yamakasi", vizualno jedan od najatraktivnijih evropskih filmova, naslovljenu prema grupi sportista koji se bave nesvakidašnjom disciplinom.

Sedmorica prijatelja zvani Yamakasi, čiji su nadimci Baseball (C. Belle Dinh), L'Araignée (W. Belle), La Belette (M. Diuof), Zicmu (Y. Hnautra), Rocket (G. N'Guba-Boyeke), Sitting Bull (C. Perrière) i Tango (L. Piemontesi), u slobodno vreme se bave zaista nesvakidašnjim sportom. Oni se, naime, bez ikakve dodatne opreme penju po fasadama najviših zgrada što s jedne strane zadivljuje decu iz četvrti, a s druge izluđuje policiju koja želi da im stane na kraj.

Kad dečak iz njihovog komsiluka Jamel (N. Faid) teško strada penjući se po stablu, pa mu je za presađivanje srca potrebno 400.000 franaka, Yamakasi odlučuje opljačka kuće nekolicine bogataša i tako pomognu Jamelovim roditeljima da plate skupu operaciju...

Žanr:akcija, drama, krimi
Godina:2001
Reziser:Ariel Zeitoun, Julien Seri
Scenario:Luc Besson, Philippe Lyon
Uloge:Châu Belle Dinh, Williams Belle, Malik Diouf
Studio:EuropaCorp, Leeloo Productions, Canal+
Zemlja:France
Jezik:francuski
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu