•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Usksnuće horora i vina – Treći Dead Lake Horror & Wine Festival

Nakon zapažena prva dva izdanja, sada već tradicionalni, ove godine treći po redu Dead Lake Horror & Wine Festival održaće se 14. do 16. septembra pod sloganom „Uskrsnuće horora i vina!“ u bioskopu Abazija kraj jezera Palić, nedaleko od Subotice.

„Festival Dead Lake se bukvalno vraća iz mrtvih na Palić, s obzirom na to da nam je Ministarstvo kulture dodelilo duplo manje sredstava nego prethodne godine. Ali uz pomoć Filmskog centra Srbije i Jugoslovenske kinoteke, kao i uz nesebičnu podršku inostranih i domaćih distributera, od kojih se ističe MCF (MegaCom Film), i naravno uz veliku požrtvovanost ekipe iz Art & Popcorn koja organizuje festival, uspećemo da napravimo vaskrsnuće festivala, i da održimo kontinuitet jednog jedinstvenog kulturnog događaja za našu zemlju. Ovoga puta festival će biti kraći, samo tri dana, ali samim tim i efektniji. Prošlogodišnje izdanje dokazalo je da i u Srbiji postoji verna publika žanra i da festival ovakvog tipa nikako ne sme posustati. U programu će biti sedam filmova, a tradicionalno će biti prikazan i pobednik Grossmann festivala – španski film NOĆ DEVICE, za koji je žiri Grossmanna izjavio da dodeljuju nagradu filmu za koji se nadaju da ga više nikad neće videti koliko je strašan. U skladu sa ovim, imaćemo i jednog veoma specijalnog gosta, reditelja koji je snimio jedan od najstrašnijih filmova u istoriji svetske kinematografije, zbog kojeg je zamalo završio u zatvoru, a čiji je rad uticao na reditelje kao što su Oliver Stoun i Kventin Tarantino. Ko će biti ovogodišnji dobitnik nagrade Bela Lugoši za izuzetan doprinos horor umetnosti, uskoro ćete saznati. Nikako ne treba zaboraviti ni vinski segment festivala koji će dati poseban 'šmek' sveukupnoj zabavi. Be there or be dead!“, kaže programski direktor Festivala, reditelj i producent Milan Todorović ("Zona mrtvih", "Mamula", „Procep“).

Većina od 7 filmova sa predstojećeg trećeg Dead Lake Horror & Wine Festivala biće premijerno prikazani u Srbiji!

U bioskopu Abazija, u subotu 16. septembra od 18 do 23 časa održaće se i vinski segment Festivala. Program Horror & Wine organizuje se u saradnji sa festivalom Wine Jam koji već više godina promoviše vina da inovativan i zabavan način, lansirajući nove trendove i privlačeći novu vinsku publiku čime se šire granice vinskog sveta. Wine jam deluje pre svega u Srbiji i Beogradu ali i regionalno i do sada je održano više festivala u Zagrebu, Ljubljani i Atini pod ovim imenom, sa tendencijom da se to širi i dalje. Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje vina iz Subotice i okoline i sve one koji vole kvalitetnu zabavu, da nam se pridruže u dobroj atmosferi uz dobra vina iz okoline ali i drugih vinogorja Srbije.

Idiličan krajolik jezera Palić sa prelepim rustičnim parkom i misterioznim vremešnim vilama, među kojima dominira stari bioskop Abazija sa svojom otvorenom scenom, savršena su lokacija za održavanje ovog jedinstvenog festivala – prvog u Srbiji koji prikazuje najbolja dugometražna ostvarenja horor žanra iz celog sveta uz predstavljanje fantastičnih vina iz Srbije i regiona.

Uskoro možete očekivati više informacija o programu!

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.

Organizator festivala je producentska kuća Art & Popcorn.

Dead Lake Horror & Wine Festival online:

http://deadlake.rs

www.facebook.com/DeadLakeHorrorAndWineFestival

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu