•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Too Big to Fail (2011)

Lični prikaz poznate finansijske krize na Wall Streetu iz 2008. usresređen na ministra finansija SAD-a Henryja Paulsona, film ide iza kulisa kako bi istražio simbiotsku povezanost Wall Streeta i Washingtona.

Sredinom 2000-ih Wall Street je rastao u svakom pogledu, s rekordnim dividendama, višemilionskim godišnjim zaradama i rastućim poslovanjem s nekretninama. Ali, 2008. sve se to preko noći urušilo. Do jeseni američki monetarni sistem, nakon godina nepravilnog poslovanja, bio je u slobodnom padu zbog neisplativih hipotekarnih kredita i zelenaških zajmova koji su uzrokovali krizu. Uprkos znakovima upozorenja, niko nije verovao da su monetarne institucije u opasnosti. Dok se tržište sve više rušilo, postalo je očito da su banke prejake da bi propale i prete stvaranju globalne krize kakvu svet još nije video.

U središtu filma je tadašnji ministar finansija Henry "Hank" Paulson (William Hurt) dok sarađuje s direktorom Savezne centralne banke Benom Bernankeom (Paul Giamatti) i predsednikom Savezne banke New Yorka Timothyjem Geithnerom (Billy Crudup), zajedno sa službenicima Savezne centralne banke, članovima Kongresa i direktorima najvećih svetskih korporacija (koji imaju neumereno velike plate) kako bi spasili ekonomiju SAD-a od propasti. Film vešto objašnjava složene ekonomske pojmove i lične sukobe finansijskih tajkuna.

"Preveliki da propadnu" pravovremeni je podsetnik da borba naše zemlje za ozdravljenjem privrede još nije ni približno gotova.

Žanr:biografski, drama, istorijski
Godina:2011
Reziser:Curtis Hanson
Scenario:Peter Gould, Andrew Ross Sorkin
Uloge:James Woods, John Heard, William Hurt
Uzrast:TV-MOVIE
Award:Nominacija za 3 Zlatna Globusa, 4 nagrada i 27 nominacija
Studio:Deuce Three Productions, HBO Films, Home Box Office (HBO)
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...