•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Thank You for Smoking (2005)

Odlična glumačka postava, od sjajnog Aarona Eckharta preko veličina kao što su William H. Macy ili Robert Duvall do mladog Camerona Brighta, sjajna priča puna odličnih dijaloga i vrlo dobra doza humora, su samo neke od odlika ovog filma koji mnogi stavljaju u kategoriju "iznenađenje godine". Sve pohvale idu i mladom reditelju i scenaristi Jasonu Reitmanu.

Nick Naylor je potpredsednik Akademije duvanskih nauka, zapravo potparol velike duvanske kompanije tajkuna zvanog Kapetan i iskusnog poslovnog čoveka BR-a. Dok često nastupa pred TV kamerama, Nick neumornim osporavanjem tvrdnji o štetnosti pušenja i pobijanjem teza da pušenje uzrokuje rak pluća funkcioniše i kao potparol vrlo moćnog duvanskog lobija. Istovremeno, on je čovek nesređenog privatnog života iza koga je propali brak sa Jill, s kojom ima i 12-godišnjeg sina Joeya. Nick se na večerama redovno sastaje s lobisticom alkoholne industrije Polly Bailey i kolegom iz vojne branše Bobbyjem Jayom Blissom. U poslednje vreme Nicku postaje sve teže da obavlja posao zbog toga što se sve češće sukobljava sa zdravstvenim organizacijama i ambicioznim senatorom Finistirreom. Kad Nickove aktivnosti privuku pažnju struke i medija, za njega se zainteresira i novinarka Heather Holloway, s kojom Nick ubrzo započne strastvenu vezu...

Godine 2007. nominovana za Zlatni globus u kategorijama najboljeg mjuzikla ili komedije te najuspelije glavne muške uloge, izvrsna satirična humoristička drama scenariste i reditelja Jasona Reitmana, 2008. godine nominovanog za Oscara za režiju drame "Juno", uspela je adaptacija hvaljenog istoimenog romana Christophera Buckleya. Reč je o inteligentno koncipiranom, nenametljivo i sugestivno režiranom ostvarenju koje teme socijalne (ne)prihvatljivosti pušenja i štetnosti zavisnosti od cigareta efektno i duhovito koristi kao metafore za oslikavanje (ne)tolerantnosti ljudskog društva u celini, ali i za crnohumoran prikaz beskrupuloznosti duvanske industrije.

U glavnoj ulozi je Aaron Eckhart, a njegovi su partneri Maria Bello, Katie Holmes, C. Bright, W. H. Macy, za ulogu u "Fargo" braće Coen 1997. nominovan za Oscara; oskarovac Robert Duvall, J. K. Simmons i S. Elliott . Filmsku muziku potpisuje nagrađivani Rolfe Kent.

Žanr:komedija, drama
Godina:2005
Reziser:Jason Reitman
Scenario:Jason Reitman, Christopher Buckley
Uloge:Aaron Eckhart, Cameron Bright, Maria Bello
Uzrast:R
Award:11 nagrada i 23 nominacija
Studio:Room 9 Entertainment, TYFS Productions LLC, ContentFilm
Zemlja:United States
Website:www.foxsearchlight.com/thankyouforsmoking
Jezik:Engleski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...