•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sudija: 'Polanski je begunac, ne može da traži oslobađanje'

Sudija višeg suda u Los Anđelesu Skot Gordon odbio je danas zahtev reditelja Romana Polanskog da može da se vrati u SAD bez bojazni da će završtiti u zatvoru, navodeći da to ne može da traži jer se vodi kao begunac.

Protiv Polanskog, koji živi u Francuskoj, u Los Anđelesu se vodi slučaj star četiri decenije po kom je optužen za silovanje 13-godišnje devojčice u domu glumca Džeka Nikolsona 1977, prenose agencije.

Sudija Gordon odlučio je da su zahtevi optuženog odbijeni”, navodi se u dokumentu koji je izdao viši sud u Los Anđelesu.

Kako navodi Rojters, sudija Gordon je izjavio da Polanski nije uspeo da dostavi nikakve suštinski nove dokaze ni argumente.

Francuska, u kojoj je je režiser rođen, je odbila da ga izruči, a on nije otputovao u Los Anđeles 2003. da preuzme Oskara za režiju na filmu “Pijanista”.

Na suđenju u martu, advokat Polanskog Harland Braun zatražio je od Gordona da zaključi slučaj tako što će konstatovati da je Polanski svoju kaznu odslužio 1977, kada je proveo 42 dana u zatvoru čekajući na presudu za silovanje 13-godišnjakinje.

Kako agencija prenosi, ukoliko bi sudija to garantovao, režiser bi se odmah vratio u SAD na izricanje presude.

Polanski koji je uspeh ostvario filmovima “Kineska četvrt”, “Rozmerina beba” i “Tes”, uhapšen je po nalogu SAD i u Poljskoj i u Švajcarskoj u prošloj deceniji, ali su obe države odbile da ga izruče SAD.

Žrtva silovanja Samanta Gejmer izjavila je da veruje da je njegov egzil bila dovoljna kazna.

Advokat Braun je dodao i da Polanski želi da ode u Kaliforniju i poseti grob supruge Šeron Tejt, koja je ubijena u Los Anđelesu 1969.

Website:rtv.rs
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...