•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sećanje na Hit Ledžera (1979-2008)

Holivudski glumac australijskog porekla, Hit Ledžer (Heath Ledger), pronađen je mrtav na današnji dan 2008 godine u jednom stanu na Menhetnu. Osoblje zgrade pronašlo ga je nagog u postelji, bez svesti i znakova života. Bilo mu je samo 28 godina. Pretpostavlja se da je poznati glumac preminuo od predoziranja, a navodno je pored kreveta pronađena i bočica s pilulama. Ledžerova smrt desila se samo nekoliko dana nakon smrti još jednog mladog glumca zbog prekomernog uzimanja droge – Breda Renfroa.

Ledžer je rođen u aprilu 1979. godine u Pertu, Australija. Vrlo rano je napustio školu i preselio se u Sidnej da bi počeo da se ozbiljno bavi glumom. Sa 16 godina dobio je ulogu u TV seriji „Roar“. Američki debi imao je ulogom u tinejdžerskom filmu „10 stvari zbog kojih te ne volim“ („10 Things I Hate About You“) pored Džulije Stajls (Julia Stiles). Ta uloga mu je donela doživotni status seks simbola. Usledila je uloga u filmu „Patriota“ („The Patriot“) pored Mela Gibsona (Mel Gibson). Godine 2001. snima „Priču o vitezu“ („A Knight’s Tale“), koja samo učvršćuje njegovu poziciju u Holivudu, ali i u ženskim srcima. Tokom snimanja ovog filma upoznaje glumicu Heder Grejam (Heather Graham), koja je takođe snimala u Pragu, i počinje jednogodišnju vezu s njom.
Usledili su filmovi „Bal monstruma“ („Monster’s Bal“), „Četiri pera“ („The Four Feathers“) i „Ned Keli“ („Ned Kelly“). Na snimanju ovog poslednjeg zaljubljuje se u stariju koleginicu i zemljakinju Naomi Vots (Naomi Watts), s kojom je bio dve godine. Ledžer zatim snima „The Order“ i „Lords of Dogtown“, kao i film Terija Gilijama „Braća Grim“ („The Brothers Grimm“). Rizičnom ulogom u filmu „Planina Broukbek“ („Brokeback Mountain“) Anga Lija (Ang Lee) Ledžer pokorava i publiku i kritiku i dobija svoju prvu (nažalost, i jedinu) nominaciju za Oskara.
Na snimanju tog filma Ledžer upoznaje Mišel Vilijams (Michelle Williams), s kojom počinje romasu. Par uskoro dobija ćerkicu Matildu Rouz 2005. godine. Kršteni kum male Matilde postaje Ledžerov prijatelj i partner iz filma „Planina Broukbek“ – Džejk Gilenhal (Jake Gyllenhaal). U oktobru 2007. godine par objavljuje raskid. Nakon toga paparaci počinju da prate mladog glumca u stopu i da objavljuju njegove slike iz noćnih provoda. Tokom ovog perioda u američkoj štampi navodilo se da se Ledžer zabavljao s bivšim modelom Helenom Kristensen (Helena Christensen).

Posle filma „Planina Broukbek“ snimio je filmove „Kazanova“ („Casanova“) i „Candy“. Na Venecijanskom filmskom festivalu prošle godine predstavio je film „I’m Not There“, u kom igra jednu od sedam verzija Boba Dilana iz filma.

Nedavno je završio snimanje filma „Tamni vitez“ („The Dark Knight“), nastavak filma iz 2005. godine – „Betmen počinje“ („Batman Begins“), u kom igra Džokera. Janara naredne godine Američka filmska akademija posthumno mu je dodelila oskara . U trenutku smrti snimao je film „The Imaginarium of Doctor Parnassus“ Terija Gilijama(Terry Gilliam).

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila