•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Sever Jug" najgledanija turska serija a Kıvanç Tatlıtuğ najatraktivniji glumac

Nova turska serija "Sever Jug - Kuzey Güney" jedna je od tri trenutno najpopularnije serije u Turskoj, ali i širom sveta. Serija se trenutno emituje u 22 zemlje, u Turskoj je aktuelna već druga sezna.

Scenario je zasnovan na priči "Dževdet-beg i njegovi sinovi - Cevdet Bey ve Oğulları" nobelovca Orhana Pamuka, a glavne uloge igraju najtraženiji, najatraktivniji i najpopularniji glumci mlađe generacije Kıvanç Tatlıtuğ i Buğra Gülsoy. Gledaoce će dodatno zaintrigirati činjenica da prvi put popularnog Kıvança imaju priliku da gledaju u ulozi negativca.

Uzbudljivo svedočanstvo o suprotnostima koje privlači ista sila, ljubav prema fatalnoj ženi Cemre čini okosnicu radnje. Dvojica braće, Sjever i Jug, dva su nespojiva sveta. Sever (Kuzey) je nepredvidiv i uvek spreman na tuču, dok je stariji Jug (Güney) miran i stidljiv dečko i odličan đak. Naravno, stvari se menjaju kada se u njihov komšiluk doseli fatalna Cemre - Öykü Karayel u koju se obojica zaljubljuju. Sever je van sebe od ljubomore kada sazna da je Jug uspeo da zavede Cemre. Međutim, nesrećnim sticajem okolnosti njih troje učestvuju u saobraćajnoj nesreći koja rezultuje smrću jednog čoveka. Iako je Jug vozio kola, Sever preuzima krivicu na sebe i odlazi u zatvor na tri godine. Nakon izdržane kazne vraća se porodici. Šta zatiče?

Poslednja epizoda prve sezone serije Kuzey Güney zakovala je gledaoce za male ekrane i oborila rekord gledanosti, uz male ekrane je bilo 81,3% gledaoca.

"Sever Jug" osvojio je i brojne nagrade. Galatasaray University proglasio je seriju za seriju godine, a Kıvanç Tatlıtuğ je proglašen najboljim glumcem. Prestižno priznajnje dobio je i na najznačajnijoj, godišnoj dodeli nagrada "Zlatni leptir" (Golden Butterfly Awards).

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...