•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Serijal filmova 'Planeta majmuna' inspiriše svet

U susret najnovijem delu popularne franšize „Planeta majmuna: Rat“, 20th Century Fox je napravio saradnju sa Institutom Džejn Gudal kako bi pružili potrebnu negu šimpanzama, od kojih su mnoge bile žrtve nelegalne trgovine. Više od 150 šimpanzi biće zbrinuto i smešteno u Institut „Tchimpounga Chimpanzee Rehabilatation Center” u Republici Kongo, koje se prostire na površini od tri velika šumovita ostrva.

„Mislim da serijal Planeta majmuna navodi ljude da razmišljaju o primatima i vrlo verovatno o našem odnosu sa njima,” kaže doktorka Džejn Gudal. „A sve što nas navodi da razmišljamo o našoj humanosti u odnosu na ostatak životinjskog sveta je važno. Verujem da je serijal pomogao.”

„Naša je čast i privilegija da zajedno sa „Institutom Džejn Gudal” omogućimo potrebnu negu našim najbližim životinjskim srodnicima” – izjavio je reditelj Met Rivs. „Tokom snimanja Cezarovog putovanja, bio sam fasciniran koliko sam naučio o majmunima I šimpanzama, o ovim neverovatnim životinjama koje se organizuju, ponašaju, pa čak i socijalizuju na sličan način kao ljudi.”

Kao znak zahalnosti, najveće ostrvo u okviru Instituta „Tchimpounga Chimpanzee Rehabilatation Center” dobilo je ime po heroju franšize – majmunu Cezaru, kojeg ove godine gledamo u nastavku Planeta majmuna: Rat, gde predvodi zajednicu genetski modifikovanih majmuna i ulazi u krvav obračun sa vojskom ljudi predvođenom nemilosrdnim Pukovnikom. Nakon nezamislivih gubitaka sa kojim se suočava zajednica majmuna, Cezar doživljava krah i oslobađa svoju mračnu stranu, što rađa želju za borbom koja će osvetiti njegovu vrstu. Naposletku, neizbežan susret Cezara i Pukovnika dovodi do očekivanog – rata koji će odrediti sudbinu ljudi, majmuna i čitave planete.

Reditelju filma Metu Rivsu je ovo drugi nastavak „Planete majmuna“ na kome radi i kako priznaje, njegova želja i entuzijazam prema ovoj priči ne jenjavaju.

Film će se naći u domaćim bioskopima od 13. jula, a u glavnim ulogama gledaćemo Vudija Harlesona, Stiva Zena i Endija Serkiza, kojeg smo pratili u poslednja dva nastavka ovog filma.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....