•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sedam filmova decembra

Pogledaj – lista za decembar mesec donosi nam 7 naslova, jer je deset filmova „mnogo“, a pet „malo“. Naš izbor za ove hladne decembarske dane su mjuzikli. Razigrajte se i raspevajte!

The Rocky Horror Picture Show
Bred i Dženet su mladi, zaljubljeni verenici koji na putu doživljavaju nezgodu. Odlaze da potraže pomoć i nailaze na zamak Dr. Frenka Fartera transeksualca iz Transilvanije. Ceo zamak je u znak transeksualnosti, diskutabilnog morala i shvatanja. Za početak upoznaju Rif Refa, Magnetu i Kolumbiju i kreaciju Rokija. Mladi par produžava svoj boravak u neobičnom zamku, dok se razvoj situacija i međusobnih odnosa komplikuje iz minuta i minut. Kontroverzan i za vreme kada je izašao, 1975. godine, isto toliko je provokativan i danas. Mjuzikl komedija sa rok muzikom, uzbudljiva, zabavna i nesvakidašnja. Glavne uloge nose tada početnici, a danas kultni glumci Tim Kari, Suzan Serendon, Beri Bostvik i drugi.

Dreamgirls
Mjuzikl „Devojke iz snova“ prati probijanje mladog, ženskog pevačkog tria „The Dreamettes“ u svet šoubiznisa, koji je sve – samo ne sladak, kako se čini. Posle gubitka na takmičenju za talente, devojke uz pomoć menadžera takmičenja dobijaju šansu za proboj, tako što će pevati prateće vokale velikoj zvezdi šezdesetih. Efi, glavni vokal benda, biva zamenjena atraktivnijom, ali slabijom pevačicom Dinom, sve sa za dobrobit i uspeh grupe, prema rečima menadžera Kurtisa. Uspeh je sve veći, ali odnosi između devojaka su sve zategnutiji, što dovodi do raspada. Sudbina grupe je neizvesna, a menadžeru je samo jedno na umu – novac. Mnogo godina posle raspada, odnosi su ostali neraščišćeni. Ovaj film pre svega pokazuje kako je funkcionisao i kako funkcioniše danas šoubiznis i da se sve vrti oko novca.

Film je osvojio pregršt nagrada, uključujući i dva Oskara i tri Zlatna Globusa, a uspeh u bioskopima je bio veliki. Glavne uloge igraju: Džejmi Foks, Edi Marfi, Dženifer Hadson, Bijonse Nouls i Anika Noni Rouz.

Chicago (2002)
Verovatno jedan od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, prati priču Roksi, mlade devojke koja želi da se proslavi kao zvezda vodvilja. Pošto je muškarac prevari i iskoristi, ona ga ubija, a zatim počinje šarada od suđenja, koja na vrlo dinamičan, i vrlo komičan način oslikava korupciju u pravosudnom sistemu i manipulaciju slavom i skandalima. Iako je originalno pisan za Brodvej, baziran na tekstu iz 1926. godine, gde je bio i ostao jedan od najizvođenijih, ovaj mjuzikl je najupamćeniji po ovoj filmskoj ekranizaciji, u kojoj glavne uloge tumače Ketrin Zita Džons, Rene Zelvenger i Ričard Gir. Film je osvojio šest „Oskara“ i tri „Zlatna globusa“, kao i druge brojne nagrade.

Rent (1996)
Radnja ovog višestruko nagrađivanog brodvejskog mjuzikla smeštena je u Njujorku, 1989. godine. U pozadini uličnih okršaja zbog droge i siromaštva, rasističkih sukoba i anarhije zaostale još od sredine 70-ih, imamo uvid u jednu godinu života nekoliko mladih umetnika koji se bore za opstanak u najsjajnijem i najbednijem gradu tadašnje Amerike.

Kao i svi ljudi njihovih godina, tražeći sebe nailaze na razne prepreke, odbijanja i gubitke, skriveno podupirane strahom od reakcija drugih na njihovu slobodu i hrabrost da prate svoje snove. Dva prijatelja, Mark i Rodžer, na jedinstven način dopunjuju i podižu jedan drugog kroz ljubavne promašaje i uspehe, zavisnost od droge, borbu za dokazivanje u surovom svetu odraslih i traženju nečeg što mnogi ne pronadju i dugo nakon što prerastu rizične godine kasne adolescencije – smisla života.

Ovaj mjuzikl, koji na specifičan način pogadja samu srž onoga po čemu mladi sebe nazivaju neshvaćenim, zasnovan je na briljantnoj Pučinijevoj operi „Boemi“, a dobio je i izuzetno uspešnu filmsku adaptaciju skoro deset godina kasnije pod okriljem jednog od najcenjenijih reditelja današnjice, Krisa Kolumbusa.

Pevač džeza (1927)
Za one koji vole (pra)stari dobri Holivud, nostalgiju i kvalitetnu muziku ,,Pevač džeza’’ je the one. Ovo je prvi zvučni, celovečernji film, uz to i mjuzikl. Film odiše dinamikom, zanimljivim dijalozima i pesmama. Izuzetna režija Alana Kroslanda uz fantastični dvojac Al Džolson i Varner Oland i produkcija tek nastale i sada najveće produkcijske kuće – Warner Bros nešto je što mora da se pogleda ovog decembra uz, recimo, irsku kafu i nekog pored sebe.

Jadnici (2012)
Urađen po romanu Viktora Igoa, ovaj film je priča (jako nezahvalna za prenošenje na ekran) o necenzurianim događajima za vreme francuske revolujice. Kritičari snihodljivo kažu da bi Hju Džekmen samo trebalo da glumi u mjuziklima. Mi se slažemo, jer uloga Žana nas je definitvno ostavlja nesmremne za utiske. Pored njega En Hatavej, Rasel Krou, Helen Bonam Karter, Saša Baron Koen i mlađani Endi Redmenj i Aron Tvajt sustižu brodvejsko ostvarenje mjuzikla.Duhovito, napeto i urađeno. Kostimi, scenografija i šminka možda prevazilaze utiske o glumi, koja nije za potcenjivanje. Svakako, film koji bi trebalo da se pogleda, kada već ne možemo na Brodvej.

Mamma Mia
„Mamma Mia“ predstavlja film baziran na pesmama švedske grupe Abba, po čijoj pesmi dobija i ime. Radnja filma odigrava se na grčkom ostrvu Kalokari, u malom mediteranskom hotelu koji vodi Dona, koju tumači izvanredna Meril Strip. Romantična avantura započinje kada Sofi, Donina ćerka, nekoliko dana pre svog venčanja odlučuje da pronađe svog oca. Rešena da ga upozna, a pritom ne znajući o kom čoveku je reč, poziva trojicu majčinih bivših ljubavi u nadi da je jedan od njih njen otac. Film je prožet avanturama i fantastičnom interpretacijom pesama grupe ABBA, ostvarenom od strane samih glumaca i glumica. Veliko iznenađenje svakako je Meril Strip koju ranije nismo imali prilike da vidimo u ovakvim rolama. Osim nje, duh Abbe uspešno su nam preneli i Pirs Brosnan, Amanda Sajfrid, Kolin Fert, Džuli Voltersi mnogi drugi.

Autor: Redakcija sajta Portal Mladi

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...