•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Samardžićev film 'Panta Rei' u Puli

Filmski program "P.S. Pula - Kaštel" biće održan od 5. do 11. avgusta u atrijumu Istorijskog i pomorskog muzeja Istre na Kaštelu kao nastavak 64. Pulskog filmskog festivala, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Filmove je izabrao umetnički direktor Pulskog filmskog festivala Zlatko Vidačković, a direktorka festivala Gordana Restović je istakla da su u pitanju ostvarenja različitih žanrova koja imaju "posebnu težinu i autorsku poruku".

"Ovo je prilika da publici, osim samog doživljaja filma pod zvezdama, predstavimo kvalitetne evropske i svetske dugometražne igrane filmove visoke vrednosti", rekla je Restović.

Ona je uverena da će publiku posebno obradovati poslednje veče, kada će biti prikazana dva filma omiljenog glumca, reditelja i producenta Ljubiše Samardžića, dobitnika šest "Zlatnih arena" u Puli, osobe koja je, kako je istakla, svojim radom ostavila neizbrisiv trag i daje značajan doprinos filmskoj umetnosti.

Publika će imati priliku da pogleda film "Panta Rei" (2016), dokumentarni prikaz jednog vremena kroz svedočanstvo glumca i reditelja Ljubiše Samardžića, i ostvarenje "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" iz 1973. godine u režiji Krsta Papića u kome Samardžić igra jednu od uloga.

Producent festivala Nataša Šimunov najavila je da će biti prikazano 14 filmova tokom sedam dana.

Prve večeri publika će gledati češki film "Baka na ledu" reditelja Bohdana Slama i španski triler inspirisan stvarnim događajima "Čovek s hiljadu lica" u režiji Alberta Rodrigeza.

Šimunov je najavila dolazak reditelja nagrađivanog filma "Kralj Belgijanaca" Petera Brosensa i Džisike Vudvort sa članovima ekipe 9. avgusta.

Direktor Istorijskog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost što je taj muzej na Kaštelu i ove godine domaćin Pulskog filmskog festivala, koji će letnju kulturno - zabavnu ponudu obogatiti kvalitetnim filmskim projekcijama.

Website:tanjug
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...