•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ruski 'Zaštitnici' zadaju udarac američkom 'Marvelu'

Ruska kinematografija dolazi na velika vrata s nesvakidašnjim filmskim ostvarenjem o superherojima.

U svetu vlada velika popularnost filmova o junacima sa supermoćima, pa su tako kompanije "Marvel" i "DC Comics" u proteklih nekoliko godina objavili mnogo ovakvog sadržaja.

Rivalstvo između "Marvelovog" Kapetana Amerike, i "DC Comics" junaka Supermena mogla bi da poljulja i ruska grupa superheroja koja nosi naziv "Zaštitnici" ("Защитники").

Radnja ovog ostvarenja, koje je već najavljeno kao budući blokbaster, prati grupu mutant ratnika koji se tokom hladnog rata bore protiv superzlikovaca, koji imaju za cilj izazvanje haosa i vladavinu planetom. Na početku filma mutant ratnike regrutuje vlada i šalje ih u opasnu misiju, koja ima za cilj odbranu Sovjetskog Saveza, ali i ostatka planete.

Ono što je interesantno u ovom ostvarenju je struktura grupe junaka, pa je tako svaki ratnik predstavnik neke od zemalja Sovjetskog Saveza.

Na ovaj način režiseri su želeli da podsete publiku na istorijsku povezanost naroda iz država bivšeg saveza, ali i na njihove različitosti. Tvorci ovog ostvarenja ovim potezom su želeli da pokažu publici da iako postoje razlike među narodima, njihovo zajedništvo i udružene snage mogu prevazići sve nedaće s kojima se društvo može susresti.

Grupa junaka broji likove s različitim supermoćima, pa će tako publika moći da vidi vojnika koji dolazi iz dalekog hladnog Sibira i ima mogućnost da se transformiše u opakog medveda, a takođe tu je i vitka devojka koja kroz transformaciju može da postane voda.

Serija nastavaka ruskog odgovara američkim filmskim kompanijama je već najavljena, tako da će "Zaštitnici" biti tek prvi film u serijalu.

Režisersku palicu ovog ostvarenja preuzeo je jermenski umetnik Sarik Andresijan. U Rusiji ovaj reditelj je poznat po ostvarenju "Trudan", koje je pratili muškarca koji treba da se porodi. Andresijan je takođe radio i na filmovima američke produkcije, pa je tako ostvario i zapažene rezultate tokom rada na filmu "Američka pljačka", trileru u kojem glavne uloge tumače Hajden Kristensen, Ejdrijen Brodi i reper Ajkon.

Filmovi o superherojima su se dokazali kao veoma uspešni u Rusiji, pa je tako "Marvelovo" ostvarenje "Osvetnici - Doba Ultrona" tokom prikazivanja 2015. godine zaradilo preko 34 miliona dolara samo na teritorji ove zemlje. Ipak, ruski filmofili ističu da holivudska ostvarenja još od 2013. godine nisu uspela da obore rekorde zarade koje postave ruski filmovi na svojoj teritoriji, pa je tako drama "Staljingrad" iz 2013. godine još na prvom mjestu sa zaradom od 52 miliona dolara.

"Zaštitnici", kao ruski odgovor "DC Comicsu" i "Marvelu", na velika platna ruskih bioskopskih-dvorana dolaze početkom sljedeće godine. Datumi premijera ovog filma u Velikoj Britaniji i SAD još nisu potvrđeni.

Ko su ruski superheroji?

Sebastien Sisak Ler

Heroj koji ima mogućnost da upravlja zemljom. Naoružan je moćima kojima kontroliše tlo, kamenje, pesak, pa čak i da pomera planine.

Anton Pampušni Arsus

Čovek iz divljine koji ima mogućnost da se delimično ili potpuno pretvori u medveda. Pored transformacije, naoružan je mitraljezom, koga nosi na leđima.

Sanzar Madiev Kan

Heroj koji ima posebnu moć rukovanja svim vrstama hladnog oružja. Veliki je majstor borilačkih veština, a omiljeno oružje mu je kružna oštrica.

Alina Lanina Ksenija

Žena koja upravlja vodom. Može` da živi ispod površine mora i upravlja talasima. Takođe ima mogućnost da svoje telo pretvori u prozirnu tečnost.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila