•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ravno Selo Film Festival od 24. do 26. juna

Prvi festival debitantskog filma pod nazivom „Ravno Selo Film Festival“ biće održan od 24. do 26. juna u ovom malom mestu nadomak Vrbasa.

Svečano otvaranje manifestacije je u subotu od 20.30 na kojoj će specijalni gosti izvoditi muzičke numere iz poznatih filmova. Olivera Katarina će uz pratnju tamburaša iz Deronja otpevati „Đelem, đelem“ iz „Skupljača perja“, Bane Krstić iz „Garavog sokaka“ izvešće „Tango Argentino“ iz istoimenog filma, Tanja Banjanin numeru iz „Ciganske bajke“, uz trubače Ekrema Mamutovića, Lazar Ristovski će otpevati „Mesečinu“ iz filma „Podzemlje“, a svi zajedno izvešće „Pukni zoro“ iz filma „Montevideo, Bog te video“.

Tokom trodnevnog festivala u glavnom programu biće prikazano pet reprezentativnih ostvarenja iz regiona koje će predstaviti njihovi autori – „Igla ispod praga“ (Crna Gora, režija: Ivan Marinović), „Naša svakodnevna priča“ (Bosna i Hercegovina, režija: Ines Tanović), „Dobra žena“ (Srbija, režija: Mirjana Karanović), „Trampolin“ (Hrvatska, režija: Katarina Zrinka Matijević), „Oslobođenje Skoplja“ (Makedonija, režija: Danilo i Rade Šerbedžija).

Rade Šerbedžija, počasni gost festivala, zatvoriće Ravno Selo Film Festival u ponedeljak, 26. juna na svečanoj ceremoniji od 20.30 pre projekcije filma kojim je debitovao kao reditelj.

Kroz prateći program publici će se predstaviti igrana i dokumentarna ostvarenja studenata Fakulteta dramskih umetnosti i Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba, a srednjoškolci i studenti koji se zanimaju za filmska zanimanja imaće priliku da učestvuju u predavanjima koja će voditi reditelj Miloš Pavlović, filmski i tv producent Višnja Nikitin i glumica i počasna gošća festivala Mirjana Karanović.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Više informacija o programu na sajtu: http://ravnoseloff.com/

Festival su podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu Vojvodine, Mesna zajednica Ravnog Sela, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Fakultet dramskih umetnosti iz Beograda.

Napomena: U toku su radovi na putu Beograd-Subotica kod petlje „Sirig“ i „Zmajevo“. Ukoliko dolazite sopstvenim prevozom preporučena trasa je izlaz Sever iz Novog Sada i dalje putem ka naseljima Rumenka i Kisač ka Ravnom Selu. Trasu možete pratiti na sledećoj mapi.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...