•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminuo glumac Predrag Braca Todorović

Srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac i prvak drame u Malom pozorištu “Duško Radović” do odlaska u penziju 2015. godine, preminuo je juče u Beogradu.

Kako je saopšteno iz pozorišta “Duško Radović”, sahrana će biti obavljena na Lazarevačkom groblju sutra u 14 sati.

Predrag Todorović rođen je 1. maja 1952. godine u Zemunu. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1980. godine, u klasi profesora Branka Pleše.

Svoj pozorišni život počeo je u pozorištu u Zrenjaninu, i već u prvoj sezoni igrao je u 140 predstava. Nakon audicije primljen je u Malo pozorište “Duško Radović” u Beogradu.

Predstavu “Kad su cvetale tikve”, po romanu Dragoslava Mihailovića, odigrao je 200 puta. “Tikve” su napravljene odmah po otvaranju večernje scene, a počele su da se izvode tek 1987. godine. Rediteljka Slobodanka Caca Aleksić i ja imali smo mnogo muke da od pisca dobijemo dozvolu za izvođenje, jer je predstava bila pre toga skinuta sa repertoara Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

“Po meni je to jedan od najboljih dramskih tekstova, a rediteljka je napravila odličnu adaptaciju. Moja jedina monodrama i uloga Vrapčeta učinila je da se za predstavu traži karta više. Posle 10 godina i mnogih promena u društvu, ja sam shvatio da treba da se povučem”, rekao je jednom prilikom Todorović.

Glumio je u popularnim domaćim filmovima – “Kraljevski voz”, “Tesna koža: Novogodišnji specijal”, i televizijskim serijama – “Povratak otpisanih”, “Vruć vetar”, “Zaboravljeni”, “Bolji život”, “Srećni ljudi”, “Porodično blago”.

Website:tanjug.rs
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...