•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Premijera filma 'Crvena armija' na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma

Hit dokumentarac “Crvena armija”, priča o stvaranju legendarne sovjetske hokejaške reprezentacije, imaće premijeru u Srbiji 23. marta u Domu sindikata (sala 2, 17h) na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Kroz ličnu ispovest kapitena jedne od najslavnijih sportskih ekipa svih vremena Slave Fetisova, suočavamo se sa svim protivrečnostima epohe u kojoj je nastupao nacionalni hokejaški tim bivše SSSR tokom ’70-ih i ’80-ih godina prošlog veka. Preciznim rediteljskim postupkom Gabe Polsky uspeva da u svim aspektima ovog filma – od uzbudljive naracije preko vizuelne stilizacije dočara turbulentnost i slavu heroja jednog prošlog vremena. Ovaj film je retka prilika kako za filmske tako i hokejaške fanatike i svojevrstna oda gvozdenim ljudima iza gvozdene zavese.

Film će istog dana, 23. marta od 19 časova, biti prikazan u bioskopu Fontana.

Dokumentarac „Red Army“ prikazan je prošle godine na prestižnim filmskim festivalima A kategorije kao što su Cannes Film Festival (gde je bio pravi hit), Toronto Film Festival i San Sebastian Film Festival, a na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma biće prikazan u međunarodnoj selekciji debitantskih dokumentaraca – Reflektor, selektora Igora Toholja.

Predstojeće 62. izdanje Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma (BFDKF), najdugovečnije domaće filmske manifestacije, održaće se od 23. do 29. marta u značajno drugačijem obliku nego ranijih godina.

Novi koncept se čvrsto oslanja na slavne dane ovog festivala i podrazumeva povratak u program svih formi dokumentarnog filma, a pre svega dugometražnog i srednjemetražnog.

Predstojeći BFDKF imaće tri takmičarske selekcije: Dvorište (Domaća selekcija), Vidici (Regionalna selekcija) i Reflektor (Međunarodna selekcija). Domaći i regionalni autori takmičiće se u sledećim kategorijama: dugometražni dokumentarni film, srednjemetražni dokumentarni film, kratkometražni dokumentarni film, kratkometražni igrani film, eksperimentalni, animirani i studentski film.

U okviru selekcija Dvorište i Vidici dodeljivaće se i strukovne nagrade: za najbolju režiju, scenario, montažu, fotografiju, zvuk, muziku i produkciju.

Treću takmičarsku selekciju Reflektor čine najbolji debitantski dugometražni dokumentarni filmovi iz čitavog sveta proizvedeni u poslednjih godinu dana.

U okviru festivala održaće se i prateći programi: Ciklus Animacija, CinemaPur, MarginaDox, „Duh grada“ – program najboljih filmova koji govore o urbanom duhu Beograda nastalih u zadnjih deset godina, i Panorama, selekcija filmova koji nisu ušli u takmičarski program ali zavređuju da budu prikazani.

Ulaznice za Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma su u prodaji i mogu sa kupiti na blagajni Doma sindikata po vrlo popularnim cenama: dnevna ulaznica – 350 dinara, pojedinačna ulaznice za takmičarski program – 150 dinara, pojedinačna ulaznica za prateće programe – 50 dinara. Ulaznice za program u Fontani će uskoro biti u prodaji, na projekcije filmova u DKSG-u ulaz je slobodan.

Autor: Remix Press

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...