•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počeo Comedy Fest

Sinoć je bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Centar zvanično otvoren prvi Međunarodni festival filmske komedije – Comedy Fest. Ekskluzivnom projekcijom filma"Tri muškarca i onaj četvrti" najavljeno je pet dana smeha za vreme kojih će biti prikazano 50 filmova kroz premijerni i reprizni program. Deset bioskopa biće domaćini filmskim komedijama koje su podeljene kroz posebno osmišljene selekcije - crne komedije, fudbalske komedije, italijanske seksi komedije, komedije iz regiona, krimi komedije, studentske i kratke komedije, te selekciju romantičnih komedija.

"Tri muškarca i onaj četvrti", film kojim je otvoreno prvo izdanje festivala oduševio je beogradsku publiku, a još veći utisak ostavila je zvezda ove dirljive komedije, ujedno i specijalni gost Comedy Festa, glumac Parker Young, koji se sinoć poklonio publici. U ovom ostvarenju Young igra Chrisa, zavodnika najuspešnijeg kod devojaka (logično), u četvorci nerazdvojnih drugova iz jedne američke varošice. Međutim, kada Chrisov najbolji prijatelj Adam (Evan Todd) otkrije svojim prijateljima da je gej, život se svima menja iz korena. A ovim mačo muškarcima, najteže će biti da promene svoj smisao za humor...

Podsećamo, prvi Comedy Fest trajaće pet dana, do 29. maja i osim filmskog, donosi nam i niz pratećih programa. Tako će večeras u 20 časova u Jugoslovenskoj Kinoteci biti biti upriličena svečanost povodom dodele nagrade za doprinos našoj filmskoj komediji. Dobitnik ovog priznanja je Siniša Pavić, a nagradu će uručiti pevačica Lepa Brena.

Organizatori su se postarali i za ekstra dozu smeha, pa će tako svi zainteresovani biti u prilici da posete neki od nastupa poznatih domaćih stend-ap komičara koji će izvoditi svoje rutine širom Beograda.

Prvi festival filmske komedije stavlja naročit akcenat i na poslovno-edukativnu dimenziju. U skladu sa jednim od svojih osnovnih principa, da smeh shvata ozbiljno, biće organizovana tri masterclassa sa iskusnim predavačima koji će polaznicima ovih programa, najpre studentima filmskih škola, preneti svoja znanja i savete.

Seriju masterclassova otvara Nele Karajlić, legendarni muzičar i humorista, koji se u svetu komedije iskazao u svim ulogama. Karajlićevo ime je postalo brend u domenu regionalne komedije i na masterclassu će pokušati da obuhvati svu širinu svog komediografskog angažmana. Otud i naziv masterclassa Humor kao šesto čulo. Masterclass Pisati komediju održaće Branko Dimitrijević, dok je za treće predavanje na ovogodišnjem Comedy Festu pod nazivom Režirati komediju, zadužen Ivan-Goran Vitez, hrvatski reditelj koji učestvuje na festivalu sa dva filma – celovečernjim Narodni heroj Ljiljan Vidić i kratkometražnim Posljednja pričest.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...