•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Poznati na premijeri filma 'Nelyubov' u Kanu

Na 70. Filmskom festivalu u Kanu u četvrtak je održana premijera filma "Nelyubov" (Bez ljubavi), ruskog reditelja Andreja Zvjaginceva.

Premijeri su prisustvovale brojne poznate ličnosti iz sveta filma, muzike, umetnosti i sporta.

Crvenim tepihom su, između ostalih, prošetali glumica Uma Turman, brazilski model Adriana Lima, češki model Petra Nemcova, indijska glumica Depika Padukone, francuska glumica Jeanne Balibar i francuski režiser Mathieu Amalric.

Podsetimo, uz maksimalne mere bezbjednosti u sredu je prikazivanjem filma "Ismael's Ghosts" francuskog reditelja Arnauda Desplechina počeo 70. Filmski festival u francuskom Kanu.

Grad je ukrašen posterima i postavljene su i bine na kojima će biti održane aktivnosti tokom jedne od najprestižnijih filmskih smotri u svetu, koja traje do 28. maja.

U žiriju ovogodišnjeg festivala nalazi se i nemačka rediteljka Maren Ade, kineska glumica Fan Bingbing, francuska glumica, scenarista i pevačica Agnes Jaoui, zatim južnokorejski reditelj Park Chan-wook, italijanski reditelj Paolo Sorrentino i francuski kompozitor Gabriel Yared.

Za prestižnu Zlatnu palmu takmiči se 18 filmova među kojima se nalazi i "The Meyerowitz Stories" američkog reditelja Noaha Baumbacha, "Nelyubov" ruskog režisera Andreja Zvjaginceva, "Okja" reditelja Bong Joon-Hoa, "120 Beats Per Minute" Robina Campilla, kao i "You Were Never Really Here" Lynne Ramsayja.

Ovogodišnji festival se održava pod visokim bezbednosnim merama. Zabranjeni su i letovi iznad grada, a oko najprometnije ulice Croisette postavljeno je oko 400 betonskih saksija radi prevencije od bilo kakvog napada uz pomoć vozila. Tokom festivala angažovano je oko 700 članova obezbeđenja i prvi put su lokalni policajci dobili oružje.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu